Svečano, ali i radno obeleženi dani niškog Fakulteta sporta (VIDEO)

Fakultet sporta I fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu u proteklih nekoliko dana objedinio je nekoliko izuzetno bitnih događanja iz sfere sporta I rekreacije. Na samom fakultetu  I u Naučno tehnološkom parku u Nišu, održan je 24.međunarodni skup “FIS komunikacije”, obeležen je dan fakulteta I održana završna konferencija Erazmus plus projekta “Post Covid Swim”.

Na samoj konferenciji uvodna predavanje održali su prof. dr Laura Kapranika sa Univerziteta Foro Italiko u Rimu na temu “Dualne karijere sportista” I prof.dr Antonio Figueiredo sa Koimbra univerziteta u Portugaliji, koji je govorio o identifikaciji I razvoju talenata.

Predavanje je održao I prof.dr Ranko Rajović, sa Univerziteta Primorsko u Sloveniji. Tema njegovog izlaganje je bio uticaj kretanja na razvoj kognitivnih sposobnosti.

Brojni eminentni stručnjaci iz oblasti sporta, fizičkog vaspitanja, zdravlja, fitnesa, sportskog menadžmenta I dualne karijere sportista mogli su da prisusutvuju I okruglom stolu koji je održan na temu medijske vidljivosti ženskog sporta, a u organizaciji “Novak Đoković fondacije” upriličena je I tribina posvećena razvoju mladih sportista I ulozi rodtelja u samom razvoju, na kojoj je govorio I Svetislav Pešić, selektor Košarkaške reprezentacije Srbije.

A kada je već o zdravlju reč, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu svoj doprinos dao je i kroz Erazmus plus projekat “Post Covid Swim”. Projekat koji finansira Evropska unija okupio je stručnjake iz Slovenije, Hrvatske I Srbije, iz Ljubljane, Zagreba, Splita, Novog Sada, Beograda I Niša.

Popularni niški DIF realizacijom ovog projekta i organizacijom velikog broja događaja, samo je još jednom potvrdio da brojna citiranja naučnih radnika sa Fakulteta sporta u Nišu nikako nisu slučajna.

Za još bolje rezultate neophodni su i bolji uslovi i to je nekako i jedan od zaključaka sveukupnih dešavanja koje je ovih dana organizovao Fakultet sporta u Nišu.

Bolji uslovi jesu jedna od najbitnijih pretpostavki za dalji rad, kako u svim segmentima života, tako i u sportu i u načnom radu.

Opširnije informacije o Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu dostupne su na oficijelnom sajtu fakulteta www.fsfv.ni.ac.rs

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.