Naisa ipak u Evropi!

 

Superligaš iz Niša predstavljaće Srbiju u EHF Evrokupu

 

Pravda je zadovoljena! Kontinuitet će biti nastavljen i rukometašice Naise će i ove sezone nastupiti u Evropi!

 

Lepe vesti za ljubitelje rukometa u Nišu stigle su iz Rukometnog saveza Srbije, koji je obznanio  da je u sedištu EHF-a u Beču prihvaćena prijava Naise za ovogodišnje učešće u Evrokupu.

 

Da podsetimo, Naisa je takmičenje u sezoni 2021/22 završila kao petoplasirana, ali sa istim brojem bodova i čak boljom gol razlikom od ekipe Medicinara, ali je tim iz Šapca za jedan gol bio bolji u međusobnim susretima, pa je nastavio takmičenje u plej ofu. Medicinar je, međutim, odustao od Evrope, a EHF je oberučke prihvatio Naisu. Ekipa iz Niša se dobro kotira u Evropi, pre svega kao osvajač Čelendž kupa 2007.godine, ali i kao redovni učesnik takmičenja pod okriljem EHF-a. Očekuje se da će prilikom žreba i ovoga puta biti u krugu povlašćenih.

 

Ovo je vest koja će svakako obradovati ljubitelje rukometa u Nišu, ali pre svega same igračice Naise koje su, pre početka sezone, praktično bile otpisane.

 

Očekivanja su bila da će se Naisa grčevito boriti za  opstanak, a izabranice trenera Živojina Maksića tokom cele sezone bile su u samom vrhu, te će sasvim zasluženo i ove sezone predstavljati svoj grad, ali i Srbiju u Evropi.

 

Predsednik Naise Miloš Stojanović izuzetno je zadovoljan ovakvim razvojem događaja, jer smatra da Niš kao grad rukometa zaslužuje predstavnika u Evropi.

 

U Upravi Naise ističu nemerljiv doprinos i Grada i države, jer kako kažu, klub je finansijski stabilizovan upravo zahvaljujući njihovoj pomoći.

 

Tim za narednu sezonu je praktično selektiran, mada u Upravi Naise ne isključuju mogućnost  da će biti i određenih pojačanja, što je garant da će ekipa iz Niša i ove godine imati zapažen nastup u Evropi.

 

Ekipa je trenutno na odmoru, a start priprema predviđen je za kraj jula.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.