Teodora Jovanović srebrna na Evropskom prvenstvu

 

Prvenstvo Evrope održano u hali sportova Ranko Žeravica u Beogradu u periodu od 19. do 22. oktobra okupilo je više od 700 učesnika iz čak 41 zemlje što ga čini najmasovnijim prvenstvom do sada.

Kadetkinja Teodora Jovanović, članica niškog Tekvondo kluba Asteriks, u kategoriji do 172cm je osvojila srebrnu medalju. U prvom kolu je bila slobodna kao nosilac,  zatim pobede nad Ukrajinom,Velikom Britanijom i Francuskom donele su još jedan veliki uspeh niškom tekvondou.

Reprezentacije Srbije je ukupno osvojila 8 medalja i to 3 zlata, 2 srebra i 3 bronze. Srbija je na taj način zauzela prvo mesto ekipno na Evropskom prvenstvu u ženskoj konkurenciji kao i drugo mesto u ukupnom plasmanu.

„Kakav dan za mene…uživala sam. Ponosna sam na ceo moj tim i što smo zajedno verovali da mogu stići tako daleko. Ostaje mali žal za zlatom jer sam imala sansu, ali nedostatak energije i fokusa u pojedinim trenicima je očigledno presudio. Ovo je moje prvo Evropsko prvenstvo,t ako da mogu biti prezadovoljna postignutim rezultatom. Malo odmora i nakon toga pripreme za Prvenstvo Sveta koje se održava sledece godine u Koreji što ce biti moj sledeci cilj“, izjavila je Teodora nakon velikof uspeha.

Ovo je istorijski rezultat za Stbiju čime se potvrđuje velika polpularnost tekvondo u našoj zemlji.

„Još jedna medalja sa Evropskog prvenstva, posle tri godine, nakon uspeha Ive i Maše koje su 2020. godine postale prvakinje Evrope, donosimo srebrnu medalju. Nastavljamo kontinuitet sto je veoma bitno za nas klub i tekvondo u gradu. Teodora je ovo zaslužila! Još jedan ogroman talenat koji uz uporan rad moze doći do svetskih visina“, poručio je trener TK Asteriks, Vladan Nikodijević.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.