“Studentkinje” razočarale na startu sezone (VIDEO)

Na startu Prve ženske lige Srbije košarkašice Studenta neprijatno su iznenadile svoje navijače. U sali OŠ Dušan Radović poražene od Spartaka rezultatom  86:88 (35:42).

Iako su Nišlijke na kraju imale i šut za pobedu mora se priznati da je nisu ni zaslužile. Spartak je vodio tokom čitavog meča, sredinom treće četvrtine sa čak 17 poena razlike, a samo 2 i po minuta pre kraja sa 10 poena. Međutim, jakim presingom i sa pogođene 3 trojke “studentkonje” prilaze na samo poen razlike 8 sekundi pre kraja. Nakon što su Subotičanke pogodile samo jedno slobodno bacanje Kristina Milošević je imala i šut za pobedu, ali nije imala sreće, pa su gošće slavile.

U ekipi  Studenta bilo je malo raspoloženih igračica. Falila je  ideja u igri pa je za tri poena šutirano čak 35 puta, a pogođeno svega 8. U drugom delu kad god je bila prilika da se ugrozi vođstvo Spartaka, domaće košarkašice su promašivale “zicere” i slobodna bacanja.

Sa druge strane, gošće predvođene sjajnom Sanjom Orozović igrale su disciplinovano i pametno. Usled malog broja izmena i zbog presinga niških košarkašica, gošće su tek na kraju pale u igri, ali su uspele da sačuvaju veoma važnu pobedu na startu šampionata.

U domaćoj ekipi najefikasnia je bila Kristina Milošević sa 26, dok su se kod Subotičanki istakle Orozović i Radulović sa po 24 poena.

Iako je tek početak prvenstva ovaj poraz bi mogao skupo da staje ekipu Studenta . Jednostavno neće imati gde da se nadoknadi već uračunata pobeda protiv ne tako jake ekipe Spartaka.

U drugom kolu Student opet igra kod kuće. Ugostiće novosadsku ekipu  021 koja je u prvom kolu deklasilara Kraljevo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.