Vaterpolisti Naisa zabeležili drugi poraz u Atini

U drugom meču grupe D kvalifikacija za Kup Evrope, domaća Idra savladala je ekipu Naisa rezultatom 8:4 (0:2,1:0, 4:0, 3:2). Utakmica je odigarna po lošem vremenu, praćena jakim vetrom i kišom.

Početak meča nije nagoveštavao ovakav krajnji ishog. Nakon odlične kontre Lekić je već u prvom minut zatresao mrežu domaćih, a Mitrović ubrzo povisio rezultat na 2:0. Do kraja prve deonice Nais je imao još par prilika koje nije iskoristio. Sa druge strane odlična odbrana niškog tima osujetila je nekoliko pokušaja domaćij da dođu do gola. Drugi deo nije doneo nešto raznovrsniju igru. Sredinom druge deonice, pad u koncentraciji gostiju, Idra je uspela da iskoristi i iz trečeg pokušaja postigne pogodak sa igračem vise. Do odlaska na odmor mreže na obe strane su mirovale.

Odmor je vise prijao Grcima koji su u trećoj četrvtini došli do preokreta. Posle izjednačujućeg pogotka za 2:2, domaćem timu douđena su dva peterca u samo jednom minutu. Idra je zanala da iskoristi dobijenu šansu i povede sa +2 (4:2). Pokušavali su niški igrači da dođu do gola i vrate se u meč, ali su u više navrata bili bez sreće I pogađali okvir gola. Vredi napomenuti da je sredinom treće deonice došlo do kvara semafora na bazenu, što je napravilo dodatnu kofuziju kod ekipa. Nišlije su se konsolidovale u poslednjem kvartalu i postigle dva gola, oba puta strelac je bio Pavičić. No tim Idre odigrao je u istom ritmu te nije bilo moguće preokrenuti rezultat. U poslednjim sekundama meča Nais je dobio igrača više, ali ne i vreme i mogućnost da izvede udarac te je rezultat ostao nepromenjen.

U poslednjem trećem kolu Nais igra protiv Primorca, duel je na program u nedelju od 10h. Primorac je prvom meču dana nadigrao italijansku Ortiđu sa 9:5.

Idra – Nais 8:4 (0:2,1:0,4:0,3:2)

Atina, bazen Alimos;

Gledalaca 50;

Igrač vise: Idra 9 (3), Nais 3(0);

Peterci: Idra 2(2), Nais-;

Idra:Flegkas 7 odbrana, Kazazis 1, Miteloudis, Kokkinakis, Prekas 1, Kalaegyros, Blanis 1, Chondrokoukis 2(2), Argyropoulos 1, Stellatos, Tsachililidis 1, Irving 1, Mantis.

Nais: Lazić 14 odbrana, Mitrović 1, Pavičić 2, Kosić, Budurin, M. Milošević, Vang, Lekić 1, Živić, Stjepanović, Nikolić, Milošević, Stoiljković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.