Streličari Niša uspešni i na domaćem terenu

Za vikend je u Nišu organizovan streličarski turnir na otvorenom pod nazivom XI Kup Svetog Cara Konstantina na kome je uzelo učešća preko 60 takmičara iz klubova širom Srbije. Ovo je ujedno i druga etapa kupa Srbije na otvorenom. Takmičenje je proteklo u najboljem redu zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima, a na kraju je i organizator, Streličarski klub Niš klub došao i do zasluženih uspeha.

U konkurenciji seniora olimpijskim lukom, Mihajlo Stefanović je još jednom pokazao da je klasa za sebe i veoma lako uspeo da od prvog mesta u kvalifikacijama sa fantastičnih 649 poena, praktično se prošeta kroz eliminacioni deo i potvrdi zlatno odličje na ovom takmičenju.

Da uspeh bude još veći, i niška ekipa kod seniora olimpijskim lukom je bila ubedljivo prva isped SK Velos iz Novog Sada i SK OSI Oko Sokolovo iz Kragujevca.

U konkurenciji juniorki olimpijskim lukom, Danica Nikolić iz SK Niš je zauzela prvo mesto.

U konkurenciji goli luk seniori, Dejan Stojanović je postavio novi državni rekord sa svojih 600 poena koliko je imao na kraju kvalifikacionog dela gde je bio ubedljivo prvi. Međutim, kroz eliminacije, u finalnom meču i Dejan je malo pokvario utisak pa je na kraju ipak završio kao drugoplasirani iza kolege iz Pančeva.

“Veoma smo zadovoljni našim učinkom na turniru u svakom pogledu. Naša seniorska ekipa pokazuje da stalno ide napred i pojačava svoj tempo i formu. Ovo su važni poeni na putu ka osvajanju i drugog kupa Srbije, a to je svakako jedan od naših ciljeva za ovu sezonu. Sada nas očekuju i neka međunarodna takmičenja pa se nadamo novim uspesima i van granica naše zemlje.”- ističu u niškom klubu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.