Održana Skupština fudbalskog kluba Radnički

Fudbalski klub Radnički održao je redovnu sednicu Skupštine kluba,  a kako je tom prilikom istaknuto, klub je poslovao domaćinski. Članovi Skupštine izjasnili su se pozitivno o svim tačkama koje su se našle na dnevnom redu. Zajednički zaključak je da bi klub morao da podigne godišnji budžet, na makar četiri miliona evra, kako bi mogao da bude konkurentan sa ostalim klubovima. Radnički je u poslednjih godinu dana dobro prihodovao, na dobitku je i što je najvažnije ne duguje nikome.

Dugovanja su bila ogromna kada smo preuzeli klub, oko  pet miliona evra. Poslednje tri godine smo u plusu i ponosni smo na to. Jedini smo sportski kolektiv u Srbiji koji posluje na ovakav način. Što se tiče dugovanja – nema ih, dakle mi smo uspešan klub i firma.  Jednostavno želimo da nastavimo i povećavamo svake godine dobitak kluba. Nikada nismo gledali u tuđe dvorište, gledamo u svoju kuću. Ponašamo se domaćinski, radimo sa minimalnim ljudstvom, samo ko je potreban. Racionalizovali smo radnu snagu, omasovili školu fudbala i u svim sferama smo napravili ogroman pomak i nadamo se da će biti još bolje,  ističe direktor kluba Dejan Propadalo.

Period između dve Skupštine ocenjen je kao dobr. Seniorski tim nije ispunio očekivanja i jedva je izborio opstanak u ligi. Sa druge strane, u Radničkom, su zadovoljni rezultatima mlađih selekcija, pošto su se kadeti i omladinci vratili u Superligu.

Ovakva sezona seniorskog tima ne sme da se ponovi. Splet raznih okolnosti uticao je na ovakav plasman. Mi ne smemo da bude na tabeli ispod osmog mesta i cilj uvek mora biti plej-of. Kakve sve pehove nismo imali od početka sezone bolesti, povrede pred ključne utakmice. Bilo je tu i nekih viših sila, 18 penala je svirano protiv nas. Radnički niko nije nadigrao, na rezultate su uticali različiti faktori. Moram da istaknem  da smo jako ponosni na mlađe selekcije, omladinci i kadeti su obezbedili plasman u Superligu. Radnički mora da skuplja svu decu iz ovog regiona i da ih plasira dalje. Ne treba da više da Partizan, Zvezda ili Čukarički skupljaju našu decu, već sva deca treba da budu u Nišu. 

Ciljevi Uprave da se klub podiže, iz godine u godinu, polako se ostvaruju.

Ove godine cilj je da napravimo teren sa dobrom veštačkom travom, po svim UEFA i FIFA standardima. Tereni su nam neophodni. Kada smo došli imali smo samo glavni teren, a kao da nismo. Teren nije imao navodnjavanje, nije četiri decenije ulagano u njega. Prošle godine smo uradili teretanu, nove prostorije, svake godine dižemo klub koliko možemo. Odvajamo sredstva, ali se trudimo da ne ugrozimo isplatu zarada, zaključio je Propadalo.

Pred članovima Skupštine našao se i izveštaj Nadzornog odbora kluba. Zaključak je da je poslovanje kluba bilo u skladu sa svim propisima i da su sredstva utrošena namenski. Takođe su ostvaeri svi Statom predviđeni ciljevi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.