Streličari Niša osvajači Kupa Srbije

Prethodnog vikenda je u Temerinu održano finale 1. Kupa Srbije. Od ove sezone se takmičenje odvija u novom formatu, tako što je zimska sezona obuhvaćena kroz pet rangirnih turnira koji se boduju za Dvoranski Kup Srbije. U vrlo uzbudljivoj završnici takmičenja Streličarski klub Niš je uspeo da sačuva bodovnu prednost stečenu na prethodnim turnirima i zvanično postane pobednik prvog Kupa Srbije, ispred SK Velos (Novi Sad) i SK Pančevo.

 

Svih 12 takmičara SK Niš koji su ove sezone učestvovali na turnirima Kupa Srbije dalo je svoj maksimum za ovu titulu. Iako je ovaj put akcenat na osvojenoj klupskoj tituli, i u individualnoj konkurenciji takmičari SK Niš imaju zapažene rezultate.

 

Mihajlo Stefanović je u konkurenciji Olimpijski luk – seniori dominirao čitave sezone, a u finalu Kupa je postavio lični rekord, uz drugi rezultat u istoriji srpskog streličarstva, što mu je donelo zlatnu medalju i titulu pobednika Kupa Srbije.

 

Treće mesto na tabeli i bronzanu medalju osvojio je Dejan Stojanović, u disciplini goli luk – seniori.

 

Najbolji srpski streličar kompaund lukom Ognjen Nedeljković je ostao bez medalje, iako nijednom nije pobeđen. Naime, Ognjen nije mogao učestvovati na finalnom turniru tako da je na kraju sezone imao turnir manje od konkurenata, pa je Kup Srbije završio na četvrtom mestu.

 

Samo deset poena na tabeli nedostajalo je i Danici Nikolić za medalju – bila je na kraju četvrta u disciplini Olimpijski luk – juniorke.

 

Odlični su ove sezone bili i Dragoljub Majović (6. kod Goli luk – seniori), Luka Grozdanović i Marko Vulić (7. i 8. kod Olimpijski luk – seniori). Svoj doprinos u osvajanju titule su dali takođe Veljko Petrović, Nikola Prodanović, Zoran Marković, Petra Todorović i Predrag Živković.

 

Iako oslabljeni odsustvom Ognjena Nedeljkovića, upornošću i timskim duhom smo došli do cilja – osvojili smo Kup Srbije. Ovo je 1. Kup ikada, novi format takmičenja, i ponosni smo što će baš SK Niš ostati upamćen kao prvi osvajač. Iako najveće zasluge za ovu titulu pripadaju treneru Miljku Čoloviću i mladom Mihajlu Stefanoviću, koji je bio dominantan čitave sezone i osvojio najviše bodova za klub, ne treba zaboraviti ogroman doprinos svakog od takmičara. Idemo dalje, već idućeg vikenda nas očekuju Državna Prvenstva, očekujemo da ćemo doneti čitavu kolekciju individualnih titula prvaka Srbije u Niš.“- ističu u niškom klubu.

 

Zanimljivo je da se izveštaj sa Kup takmičenja ne može naći ni na sajtu, ali ni na fejsbuk stranici Streličarskog saveza Srbije, a u SK Niš smatraju da to nije slučajan propust.

 

“S obzirom da su mnogi klubovi već objavili svoje uspehe sa održanog finalnog takmičenja za Kup Srbije a na Facebook stranici Streličarskog Saveza Srbije nema nikakve objave o takmičenju koje se održava pod njihovim pokroviteljstvom, dolazimo do zaključka da je za to kriv Streličarski klub Niš. Ima najave Državnog prvenstva, obeležavanje rođendana OKS-a najave Mimoza kupa, takmičenje koje se održava u Crnoj Gori, ali o uspehu Streličarskog kluba Niš kao prvog osvajača Kupa Srbije i odličnog rezultata Mihajla Stefanovića u konkurenciji seniora recurve luk, ni reči. Mislimo, da je bilo koji drugi klub osvojio ovaj laskavi trofej dobio bi zasluženu pažnju i prostor, ali ne i SK Niš. Ovo je samo nastavak prljave kampanje koja se vodi protiv našeg kluba, a znamo kako je počela, pa se nastavila odlukom da se iz niškog magacina odnesu mete jer savez ne želi da plaća Nišu isto ono što plaća u Temerinu i Pančevu, preko naplate meta po punoj ceni za održavanje takmičenja i ako se u Nišu koristi samo 60% saveznih rekvizita. Ipak, najviše smeta kada se minimizira sve ono što je lepo i uspešno i dolazi iz našeg kluba. Najviše boli takav odnos prema našim takmičarima i osobama za primer.I pored svega mi smo najuspešniji klub u Srbiji i nameravamo da to i ostanemo.“- kaže u objavi na svom fejsbuk profilu Miljko Čolović alfa i omega niškog kluba.

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.