Pet medalja za streličare Niša na turniru u Beogradu

 

Pretposlednji rangirni turnir prvenstva Srbije održan je ovog vikenda u Beogradu, u organizaciji SK Košutnjak. Streličari SK Niš su se vratili kući sa pet medalja – dve zlatne, jednom srebrnom i dve bronzane.

Najbolji rezultat čitavog turnira ostvario je Ognjen Nedeljković iz SK Niš, u disciplini kompaund luk. On je u kvalifikacijama postigao 701 poen, što je izvanredan rezultat i na međunarodnom nivou. Nakon toga se „prošetao“ kroz eliminacije i još jednom sa lakoćom osvojio zlatnu medalju. Ovo je samo još jedna potvrda da Nedeljkovića s pravom nazivaju najboljim streličarem Srbije svih vremena.

Drugu zlatnu medalju je osvojila tročlana ekipa SK Niš u disciplini goli luk. Ovog puta rekord nije oboren jer je Majović bio daleko ispod svog nivoa, ali su druga dvojica opravdala očekivanja. Dejan Stojanović je osvojio i individualnu srebrnu medalju a Veljko Petrović bronzanu, dok je zlato otišlo u Pančevo, kod ove sezone odličnog Mažinga.

Bronzana medalja je osvojena i u disciplini olimpijski luk. Ovog puta je zablistao mladi Marko Vulić, koji je nakon odličnih kvalifikacija zadržao treće mesto i kroz četri kruga eliminacija protiv znatno iskusnijih protivnika.

 

Ova naporna sezona ulazi u završnicu. Predstoji nam još turnir u Novom Sadu narednog vikenda, a u septembru Državno prvenstvo. Intenzivno se pripremamo i ulažemo ogromne napore da ovu sezonu završimo sa što više osvojenih individualnih i ekipnih titula prvaka Srbije, uprkos finansijskim problemima i povredama koje su nas pratile zadnjih meseci- kažu u SK Niš.

 

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.