Sve spremno za 39. Sportski bal

Sve je spremno za održavanje 39. Sportskog bala, poručuju iz Sekcije sportskih novinara Niša, dan uoči održavanja ove tradicionalne manifestacije.

Mislim da će ovaj Sportski bal biti bolji od prethodnog, interesovanje je zaista rekordno, imaćemo 450 gostiju i meni je drago što će tako značajne sportske ličnosti biti naši gosti. Nadam se da će to biti spektakularno veče, sa puno lepih trenutaka i će se svi sportisti zabaviti i opustiti na kraju ove uspešne 2017 godine, kaže predsednik Sekcije sportskih novinara Niša Dušan Jocić.

Na konferenciji za medije objavljene su i nominacije pojedinaca (najbolji sportista i najbolji mladi sportista) i klubova za prestižne nagrade. Pobednici u sve tri kategorije biće poznati u sredu nakon 20h.

U seniorskoj konkurenciji najviše glasova poneli su članica PAEK-a Niš Staša Gejo, Milan Mihajlović iz UDžSK Kinezis i Miloš Paunović iz Gimnastičkog kluba Niša.

Kandidati za najboljeg mladog sporzistu su Aleksa Krstić član UDžSK Kinezis, Nikola Stefanović iz Steličarskog kluba Niš i Andrija Petković iz Plivačkog kluba Sveti Nikola.

Za najbolji sportski kolektiv konkurišu ŽRK Naisa, UDžSK Kinezis i Skijaški klub Niš.

Žiri je sastavljen od sportskih novinara i dosadašnjih dobitnika priznanja. Predsednik žirija ove godine je Dragan Pantelić, inače prvi dobitnik priznanja za sportistu godine.

Manifestaciji će prisustvovati najistaknutija imena iz niškog sporta, poltike, privrede. Sportski bal ove godine prisustvom će uveličati i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, kao i najtrofejniji niški sportista svih vremena Ivan Miljković. Miljković je dva puta izabran za sportsku ličnost grada, ali zbog obaveza nikada nije prisustvovao manifestaciji, te će ovo biti prilika za uručenje priznanja. Specijalni gosti biće članovi Sekcije sportskih novinara Makedonije. Na čelu njihove delegacije biće Vasil Tupurkovski predsednik Olimpijskog komiteta Makedonije, a dolazak su najavile i legende jugoslovenskog fudbala Kočo Dimitrovski i Blagoje Istatov.

Bal, koji će biti održan u restoranu „EI Bolji život“  organizuje Sekcija sportskih novinara Niša, a glavni pokrovitelj je grad Niš.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.