Sportski savez uručio pomoć niškim klubovima (VIDEO)

Sportski savez uručio pomoć niškim klubovima (VIDEO)

Nekoliko niških sportskih klubova dobilo je značajnu pomoć Sportskog saveza Srbije u vidu sportske opreme. Oprema je namenjena mlađim selekcijama fudbalskih, košarkaških, odbojkaških i rukometnih klubova.

Kako su i sama deca primetila, ova oprema predstavlja podstrek za dalji rad. Većina njih učestvuje na školskim takmičenjima gde dominiraju u sportovima kojim se bave, a jednog dana vide sebe i u najjačim ekipama.

Opremu je dobilo desetak niških klubova, u kojima kažu da je svaka pomoć dobrodošla.

Pomoć je otišla u prave ruke. I Ženski rukometni klub Naisa i Univerzitetski ženski košarkaški klub Student poznati su po kvalitetnom radu sa mlađim kategorijama.

Opremu je obezbedio Sportski savez Srbije, a samu dodelu organizovali su Sekretarijat za omladinu i sport Grada Niša i Sportski savez Niša. Za goste iz Beograda upriličen je prijem u predsedništvu grada. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i resorni većnik za omladinu i sport Branislav Kačar predočili su visokoj delegaciji Sportskog saveza Srbije šta sve Niš preduzima po pitanju razvoja sporta i sportske infratsrukture, kao i činjenicu da važnu ulogu igra i teritorijalni sportski savez.

Sportski savez Niša realizuje brojne programe u toku godine koje finansijski pomaže Grad Niš, ali izuzetna saradnja postoji i sa Sportskim savezom Srbije.

Iz Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza Niša najavljuju još bolju saradnju za dobrobit najmlađih, ali i svih ostalih sportista, a Grad Niš se po ovom pitanju izuzetno dobro kotira jer je prema izdvajanjima za mlade i sport    jedan od lidera u Srbiji.

Sportski savez Srbije nastavlja svoj karavan posetama Vranju i Aleksincu, a još značajniju pomoć klubovima u predstojećem periodu najavljuje i Grad Niš.

I jedno i drugo, na zadovoljstvo sportista, a  naročito onih najmlađih.


Povezane vesti

Školsko takmičenje u odbojci za aleksinačke osnovce i srednjoškolce (VIDEO)

Aleksinački đaci ne preskaču obaveze iz svog sportskog kalendara, pa je u gradskoj hali održano i školsko takmičenje u odbojci.

Dupli program za ljubitelje rukometa u sali OŠ Dušan Radović (VIDEO)

Predstojećeg vikenda u Nišu se igra završni turnir Kupa Radivoj Korać za košarkaše, ali ni ljubitelji rukometa neće biti uskraćeni

Danica, Darko i Aleksa prvaci države u streličarstvu

Proteklog vikenda u Temerinu je održano Indor državno prvenstvo u metnom streličarstvu za mlađe konkurencije i veterane. Domaćin, SK Castle

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.