Sportski novinari biraju najbolje po 43. put, među nagrađenima selektor Dragan Stojković i Sava Ranđelović

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi dobio je nagradu za „Sportsku ličnost godine Niša“ za 2021. odlukom žirija Sekcije sportskih novinara Niša. Novoustanovljena nagrada „Sportski Gran pri Niša“ dodeljena je vaterpolo reprezentativcu Srbije Savi Ranđeloviću.

 

Nagrada za sportsku ličnost dodeljuje se značajnim ličnostima (sportistima, trenerima, funkcionerima), koji bez obzira na to gde trenutno žive i rade, svojim aktuelnim angažmanom u sportu značajno doprinose sportskom ugledu Niša.

 

Selektoru Stojkoviću pripisuju se najveće zasluge za direktan plasman fudbalske reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo u Kataru, sa prvog mesta u kvalifikacionoj grupi, uz šest pobeda i dva remija, a bez poraza u kvalifikacijama. Šlag na torti predstavljao je trijumf nad Portugalijom u Lisabonu u odlučujućoj utakmici, prvi naše fudbalske reprezentacije nad ekipom iz prvog šešira posle 33 godine, a prvi takav u gostima nakon 42 godine. Kao rođeni Nišlija, unevši renesansu u srpski reprezentativni fudbal, Dragan Stojković Piksi je, prema mišljenu žirija, potpuno zaslužio ovogodišnje priznanje, navode iz sekcije sportskih novinara Niša.

 

Vatrepolo reprezentativac Srbije Sava Ranđelović odbranio je prvo mesto sa prethodnih olimpijskih igara, a ujedno je i prvi je sportista iz našeg grada koji je osvojio dva olimpijska zlata. Zbog toga je, kako kažu iz Sekcije, žiri načinio presedan i ustanovio novo priznanje, adekvatno ovom vanserijskom sportskom dostignuću.

 

Za sportskog novinara godine kolege su izabrale novinarku Niške televizije, portala Sport juga i urednicu emisije “Telesport+” Kristinu Krstić. Ovim priznanjem Krstićeva kruniše deceniju rada u novinarstvu.

 

Nagrađenima će priznanja biti uručena na svečanosti „Izbor sportiste godine Niša“, 22. decembra u hotelu „New city“, kada će biti proglašeni dobitnici tradicionalnih priznanja „Sportista godine Niša“, „Najbolji mladi sportista Niša“ i „Najuspešniji sportski kolektiv Niša“ za 2021. godinu.

 

Budući da je ova manifestacija odavno prevazišla lokalni karakter, prisustvo ovogodišnjoj priredbi najavili su brojni gosti iz sveta vrhunskog srpskog sporta, osvajači medalja za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju i drugim velikim takmičenjima ove godine, navode iz Sekcije sportskih novinara Niša.

 

Sekcija sportskih novinara Niša već pune 43 godine, bez prekida, organizuje manifestaciju „Izbor sportiste godine Niša“. Odluku o najboljima donosi jedinstveni žiri, koji pored sportskih novinara, članova Sekcije, čine i svi dosadašnji dobitnici priznanja „Sportista godine Niša“.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.