AKL: Kolo uzbudljivih završnica (VIDEO)

Sjajno kolo je iza nas. Dve fenomenalne utakmice u kojima je pobednik rešen sa poslednjim sudijskim zviždukom, okršaj u broju postignutih trojki, nestvarno velike razlike, rekord lige sa najmanjim brojem postignutih poena u četvrtini, ali idemo redom.

 

 

Kolo su novom pobedom otvorili košarkaši Durlantule, koji su u trijumfu nad Neposlušnima postigli čak 17 trojki, od kojih neverovatnih sedam MVP-ja ovog kola, fenomenalnog plejmejkera Uroša Vučkovića. Odavno AKL nije imala igrača na poziciji broj 1 ovakvih predispozicija. Mislimo da mu se smeši mesto u All Star selekciji.

 

Najuzbudljivi susret subotnjeg dela odigrale su ekipe Brew Crew i Bulevar, koji se završio konačno prvom pobedom u novoj sezoni prošlogodišnjeg učesnika play off-a. Veliku radost i slavlje na kraju utakmice doneo je svojim pogotkom za tri poena u poslednjim sekundama susreta novajlija Karanović i tako prekinuo crni niz svoje ekipe.

 

Iznenađenje kola priredili su igrači ekipe Trust the Process, koji su ove sezone pored Durlantule, najprijatnije iznenađenje. Savladali su ekipu Seniora uz sjajnog Trajkovića koji je postigao rekord karijere od 24 poena od toga 6 trojki. Kod poražene ekipe najbolji je bio iskusni Ristić sa indeksom korisnosti od čak 33, što je najveći indeks u ovom kolu, ali zbog poraza svoje ekipe, nagrada namenjena najkorisnijem igraču kola je izostala ovoga puta.

 

Za kraj ovog kola odigran je derbi dva ljuta rivala iz prethodnih sezona, Tajchy Thundersa i Kraljeva ove igre. U jednoj tvrdoj i neizvesnoj utakmici, a nakon produžetka, košem u poslednjem napadu na meču Mijalković je slomio oslabljenu ekipu Tajchy-ja i revanširao im se za poraz u meču za treće mesto prošle sezone.

Ekipa Izmena je bila slobodna u ovom kolu.

REZULTATI ŠESTOG KOLA:
Brew Crew – Bulevar 59:60
Neradnički – AKK Kolibri 62:38
AKK Tvrđava – Los Santos 79:52
Trust the Process – KK Senior 57:45
Tajchy Thunders – Kraljevi ove igre 58:60
NeposlušNi – Durlantula 55:74
Niški medvedi – AKK Rekreativci 56:22
Margerski Tigrovi – Old School Wolves 50:41

TABELA:

1. Neradnički 6/0
2. Niški Medvedi 5/1
3. Kraljevi Ove Igre 5/1
4. Izmene 5/0
5. Durlantula 4/1
6. Tajchy Thunders 4/1
7. KK Senior 3/3
8. Margerski Tigrovi 3/3
9. NeposlušNi 3/3
10. Trust The Process 3/2
11. Brew Crew 2/4
12. KK Kolibri 2/4
13. AKK Tvrđava 2/3
14. Bulevar 1/5
15. Old School Wolves 0/6
16. Los Santos 0/5
17. AKK Rekreativci 0/5

 

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.