Savez za školski sport Aleksinca dodelio priznanja i zahvalnice (VIDEO)

Savez za školski sport Aleksinca imao je, u toku protekle školske godine, niz štikliranih aktivnosti u svom sportskom kalendaru.  Opremom su potpomognute sportske sekcije, organizovan turnir u malom fudbalu, nastavnici su slati na obuku u vezi sa zdravim stilovima života, obezbeđen je zdravstveni pregled đaka kod lekara sportske medicine, realizovana akcija „Svi na sneg“, kao i takozvani „Mali sajam sporta“… Uz pomenute, i druge aktivnosti, Savez za školski sport Aleksinca bio je angažovan i oko brojnih školskih takmičenja, na kojima su aleksinački osnovci i srednjoškolci demonstrirali svoju spretnost u stonom tenisu, košarci, odbojci, malom fudbalu, rukometu i atletici.

A kako je kraj školske godine ujedno i kraj zvaničnih sportskih aktivnosti za đake, Savez za školski sport Aleksinca, priredio je, u Aleksinačkoj gimnaziji, svečanu dodelu priznanja najboljim, najtalentovanijim i posebno angažovanim učesnicima sportskih manifestacija.

U školskim takmičenjima, samo učešće mnogo je važnije od rezultata, ali nije na odmet pohvaliti one koji su dali sve od sebe da sportski reprezentuju svoje škole. Od ukupno osam osnovnih škola na teritoriji Aleksinca, najuspešnije su bile –,,Vožd Karađorđe“, ,,Ljupče Nikolić“ i Osnovna škola„Vuk Karadžić“ iz Žitkovca. Među srednjoškolcima, kao najuspešniji sportski pogon, istakla se Aleksinačka gimnazija, zatim Tehnička škola Prota Stevan Dimitrijevići, Poljoprivredna škola „Šumatovac“

Djacima su uručena i pojedincima, a posebne diplome, za izuzetne rezultate u okviru školskog sporta, pripale su teniserki Nini Krstić, i džudisti Lazaru Stojkoviću.

Savez sa školski sport Nišavskog okruga takođe podržava aktivnosti aleksinačkog saveza. Sa te instance nagoveštavaju da je moguće organizovati i više takmičenja u Aleksincu, ali je uslov da organizacija i klvalitet sporta budu na adekvatnom nivou.

I najzad, kada je reč o medijskoj promociji školskog sporta, u društvu pohvaljenih se, uz Radio Aleksinac i Aleksinac net, našla i redakcija South Media, koja sportske vesti iz Aleksinca plasira na SOS kanalu, u emisiji „Sport jugoistočne Srbije, kao i na portalu Sport juga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.