Školsko takmičenje u odbojci za aleksinačke osnovce i srednjoškolce (VIDEO)

Aleksinački đaci ne preskaču obaveze iz svog sportskog kalendara, pa je u gradskoj hali održano i školsko takmičenje u odbojci. Prvi na parketu bili su srednjoškolci, a prolaz na međuokružno takmičenje izborili su Tehnička škola „Prota Stevan Dimitrijević“ u muškoj i Aleksinačka gimnazija u ženskoj konkurenciji.

Nakon srednjoškolaca, svoje odbojlaške veštine prikazali su i osnovci iz šest aleksinačkih škola. Najbolji u muškoj konkurenciji bili su odbojkaši iz Osnovne škole „Stojan Živković Stole“ iz Trnjana, dok su, među devojčicama, zablistale učenice Osnovne škole „Aca Sinadinović“ iz Loćike.

Inače, priliku da treniraju, mladi sportisti Aleksinca,osim u školama, imaju i u sekcijama odbojkaških kluba. Formiranje jednog od tih klubova – Odbojkaškog kluba „Pin“, koji je programski opredeljen za rad sa decom školskog uzrasta – od 3. do 8. razreda,  Savez za školski sport Aleksinca pomogao je doniranjem lopti.

Pre odbojke, aleksinački đaci su imali i rukometnu smotru, a organizacija međuokružnog takmičenja bila je poverena upravo Aleksincu.

Do kraja godine, Savez za školski sport Aleksinca imaće, u saradnji sa opštinskim Sportskim savezom, suorganizaciju novogodišnjeg Sajma sporta koji je najavljen za 16. decembar, a već posle novogodišnjeg raspusta, sledi nastavak školskih takmičenja u fudbalu i košarci.

Opširnije u prilogu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.