Andriji Petkoviću srebro sa takmičenja u Rumuniji

Proteklog vikenda u Targovištu (Rumunija), održano je Takmičenje zemalja centralne Evrope za mlađe juniore. Učestovale su reprezentacije Poljske, Mađarske, Rumunije, Slovenije, Makedonije i Srbije. Srbiju su predstavljala trojica najboljaih muških plivača i dve plivačice, a među njima našao se i plivač P.K. Sveti Nikola Niš, Andrija Petković koji je nastupao u 5 disciplina!!!

Andrija je osvojio drugo mesto u disciplini 100m kraul sa vremenom 52.21 što je ujedno njegov lični rekord, kao i rekord grada Niša. Od Andrije je brži bio samo sjajni Poljak Orlic Filip.

U disciplinama 50m i 200m kraul Andrija je osvojio 6. mesto, dok je u disciplinama 100m prsno i 100m leđnim stilom zauzeo 8. mesto.

U P.K. Sveti Nikola naglašavaju da su izuzetno zadovoljni osvojenom medaljom i isplivanim vremenom i da to predstavlja krunu fantastične sezone za Andriju. Obzirom da je srpska reprezentacija nastupila sa samo petoro plivača, uspeh je bio  i samo učešće na ovom takmičenju.

Andrija sledeće godine prelazi u kategoriju starijih juniora, i nadamo se da će nastaviti da na ovakav načim predstavlja svoj klub, grad Niš i Srbiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.