Vaterpolisti Naisa promovisali sport u OŠ Učitelj Tasa

Nedelja u Nišu protiče u znaku vaterpola. Reprezentacija Srbije ponovo je gostovala na Čairu i pobedila. Sa druge strane igrači Naisa promovišu sport i zdrav način života.

Uoči polufinala Kupa Srbije i duela sa Šapcem prvotimci i treneri Naisa družili su se sa osnovcima škole Učitelj Tasa. Igrači niškog tima govorili su deci koliko su sport i fer-plej bitni za njihov pravilan razvoj.

Ovde smo kako bismo promovisali sport, vaterpolo,pre svega i razloge zbog kojih bi deca trebalo da se bave ovim sportom, a pored toga i da promovišemo upis novih članova. Na našem bazenu imamo sve  uslove za dobar rad, voda je topla, deca imaju tuševe, tako da su to razlozi da nam se što pre priključe. Svake večeri od 20 sati naša vrata su im otvorena, poručuje trener Stefan Luković.

Prvotimci Naisa poručili su mališanima da je bavljenje bilo kojim sportom, za njih najbitnije.

Ipak posebna tema bio je vaterpolo. Na zanimljiv način igrači su mališanima predstavili naš sport, ali i obasnili im kako se pravilno drži lopta. No za pokazivanje ostalih „caka“ iz najtrofejnijeg srpskog sporta, uslova u hali nije bilo. Zato su igrači pozvali sve dečake i devojčice da im se pridruže na bazenu ne bi li se ponovo družili.

Posetom školi VK Nais je nastavio prošlogodišnju praksu, kad je u okviru akcije  „Treniraj vaterpolo, postani šampion“ posetio šest škola. Ciljevi Naisa su stavranje zdrave nacije, ali i borba protiv vršnjačkog nasilja. U redovima niškog superligaša smatraju da je bavljenje sportom važan faktor u suzbijanju istog.

Upis u školicu vaterpola aktuelan je cele godine, a u Naisu pozivaju sve devojčice i dečake da im se pridruže da rastu zajedno.

Svake večeri od 20 do 21h vrata našeg doma na bazenu su otvorena. Detaljne informacije o upisu mogu se dobiti i od sekretara Ljube Jovanovića, na telefon 064/83 -34-101.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.