Skandal u ženskom fudbalu – naknadnim prekrajanjem tabele Mašinac u baražu

Iako je pre nedelju dana okončana prvenstvo u ženskoj Superligi Srbije, nastavile su da se odvijaju “igre”, ali van terena.

U poslednjem kolu plej auta ekipa niškog Mašinca trijumfom u Novom Sadu izbegla je baraž i obezbedila opstanak. U klubu su proslavili kraj teške sezone, a i igračice i stručni štab otišli su na zasluženi odmor. Da se nešto “muti” videlo se nakon par dana, kada je meč baraža između Spartaka DOO i Kolubare odložen.

Ispostavilo se da je odlaganje usledilo da bi se sačekalo odlučivanje o žalbama Spartaka DOO, na regularnost mečeva protiv ŽFK Crvene zvezde iz osnovnog dela sezone. Ti mečevi su odigrani 18. septembra i 26. novembra prošle godine!!!!

Kako su za Sport juga juče iz Mašinca potvrdili, sada nakon što je na osnovu plasmana u regularnom delu prvenstva, odigran i plej aut i sezona za niški tim završena, stiglo je rešenje da se žalba Spartaka DOO  usvaja i da će te dve utakmice sada biti registrovane rezultatom 3:0 za Subotičanke. Kako su oba susreta prvobitno bila završena pobedom Crvene zvezde, to znači da Spartak sada ima 6 boda više i da na tabeli prestiže ekipu Mašinca. Samim tim niška ekipa morala bi da kroz baraž sa Kolubarom proba da obezbedi opstanak u Superligi.

U niškom superligašu su ogorčeni ovavom odlukom, za koju se mora reći da je skandalozna. Na stranu to što je neregularnost na koju su se žalili iz Spartka DOO na mečevima sa Crvenom zvedom, bila prisutna i na drugim utakmicama Crvene zvezde, protiv drugih klubova, ipak doneti odluku nakon završetka cele sezone, na mećeve koji su odigrani pre više od 6 meseci, u mnogome remeti regularnost prvenstva.

Sa druge strane ekipa Mašinca je već nedelju dana van trenažnog procesa, nekoliko igračica je već u inostranstvu u potrazi za novim klubom, i apsolutno je nepravedno od njih tražiti da igraju baraž meč u takvim okolnostima.

U taboru “zelenih” zatečeni su ovom nepravdom i bliže su tome da se ne povinuju odluci da igraju baraž, ali ipak će se konačan stav Mašinca znati posle današnjeg sastanka u 16h.

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.