Sjajan početak letnjeg Kupa Srbije za niške streličare

 

Prethodnog vikenda počela je sezona u metnom streličarstvu na otvorenom. U Kragujevcu je održan prvi od pet turnira iz programa Kupa Srbije. Streličarski klub Niš koji je zimus osvojio dvoranski Kup Srbije, letnju sezonu je otvorio u istom ritmu I odmah je zauzeo prvo mesto na tabeli.

Iako je SK Niš na ovaj turnir poveo samo četvoricu prvotimaca, u odnosu na konkurente koji su doveli po desetak takmičara, to im je bilo dovoljno da zauzmu vodeće pozicije. Naime, u sve tri discipline u muškoj seniorkoj konkurenciji Nišlije su bile apsolutno dominantni.

U disciplini olimpijski luk dvojici mladih reprezentativaca – Mihajlu Stefanoviću i Marku Vuliću niko se nije mogao suprotstaviti. U kvalifikacijama je Mihajlo bio prvi a Marko drugi; nakon „šetnje“ kroz eliminacije i međusobnog dvoboja u finalu turnir ovaj dvojac je završio u istom poretku na pobedničkom postolju.

Kod kompaund luka je situacija redovna: Ognjen Nedeljković je prvi nakon kvalifikacija, a nakon ubedljivih pobeda I u duelima eliminacija osvaja zlatnu medalju.

U disciplini goli luk, Dejan Stojanović je bio ubedljivo prvi u kvalifikacijama. Nažalost, zbog greške u finalu eliminacija propustio je priliku za apsolutni trijumf Nišlija, tako da se kući vratio sa srebrnom medaljom.

“Pauzu između zimske i letnje sezone smo maksimalno iskoristili za pripreme takmičara, rezultati su vidljivi već nakon prvog turnira. Našu četvoricu takmičara i reprezentativaca Srbije nisu omeli ni loši vremenski uslovi – pokazali smo da smo najbolji u sve tri discipline. Nastavljamo u istom ritmu, naš cilj je da ponovo osvojimo Kup Srbije.”- kažu u niškom klubu.

Domaćin narednog turnira Kupa Srbije je Streličarski klub Niš, a turnir će se održati 11. juna.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.