Ministar posetio novu streljanu u Nišu (VIDEO)

Streljana u Nišu je svečano otvorena, a u sjajne uslove uverio se danas i Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, koji je u pratnji gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i resornog gradskog većnika za omladinu i sport Branislava Kačara, obišao novo sportsko borilište.

Višestruka najbolja sportistkinja Niša Lidija Mihajlović, koja je i najzaslužnija što je posle mnogo godina sjajna ideja pretočena u stvarnost, nije krila zadovoljstvo zbog završetka radova na streljani.

Grad je izgradnju streljane finansirao sa 70%, dok je 30% stiglo iz republičkog budžeta.

Rad gradonačelnika Niša i njegovih saradnika na polju sporta pohvalio je i ministar Udovičić.

Ministar je bio zadovoljan što je Niš dobio ovakav sportski objekat, koji će služiti svim strelcima na jugu Srbije, ali biti baza i najboljim srpskim strelcima. U društvu najboljih već se nalazi i mlada Nišlijka Lara Canić.

Streljana u Nišu koja se oslanja na kupališni kompleks u Čairu praktično je danas data na korišćenje Streljačkom klubu „Niš 1881“ i strelcima…Iz kluba najavljuju da će moderna streljana biti dostupna svima, i budućim nadama, ali i rekreativcima…

Ministar sporta Vanja Udovičić, nakon obilaska streljane, u društvu gradonačelnika Bulatovića i većnika Kačara, na stadionu Čair  podelio je sportsku opremu niškim klubovima, a nakon toga na Univerzitetu u Nišu, najboljim studentima uručio Ugovore o stipendiranju preko Fonda za mlade talente. Stipendiju je dobilo više od 1400 studenata u Srbiji, a onima sa prosekom ocena 10,00 na Univerzitetu u Nišu, ministar Udovičić je lično uručio stipendije. Visina stipendije je 30.000 mesečno u periodu od 10 nastavnih meseci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.