Serafimović predstavljen na Čairu

Jovan Serafimović i zvanično je promovisovan u novog šefa stručnog štaba Vaterpolo kluba Nais. Novi strateg Nišlija istakao je da motiva ne manjka i obećao veliki rad i maksimalno zalaganje.

Zadovoljan sam za sada sve ide po planu. Očekuje nas dosta takmičenja. Ne mogu javnosti ništa da obećavam, sem da ćemo raditi valjano, da bi klub predstavili na što bolji način. Mi ćemo se maksimalno zalagati, ali rezultat ne zavisi uvek od nas. Ja ću pripremati ekipu da u svakoj utakmici idemo na pobedu, započeo je trener Serafimović priču, a zatim se osvrnuo na predstojeće izazove.

Ekipa se skupila i mogu reći da mogu biti zadovoljan, kostur je ostao isti. Pregovara se sa još jednim centrom, videćemo da li možemo da ga dovedemo. Generalno je najteže pronaći igrača na poziciji centra, jer su svi uglavnom angažovani. Vaterpolo klub Nais ima čak petoricu levorukih igrača, jedan Partizan prošle godine nije imao nijednog. Jesu oni mladi, ali svi licencirai igrači će dobti priliku. Generalno sam zadovoljan kako me je ekipa prihvatila, moj sistem rada. Očekuje nas dosta takmičenja. Počinjemo sa kvalifikacijama za Kup Evrope. Ortiđa je prvi favorit, ekipa koja je bila četvrta u italijanskom prvenstvu iza Pro Reka, Breše, Sport menadžmenta. Primorac je u A1 ligi, dok je Idra domaćin. Biće vrlo teško, ali ćemo se truditi da iskoristimo šanse koje nam se ukažu.

Nais je u prošloj sezoni postavio lestvicu na visok nivo. Osvojeno je četvrto mesto u Regionalnoj A2 ligi, peto u Supeligi i plasman u polufinale Kupa Srbije. Serafimović ne krije da je teško ponoviti sve rezultate, ali ne i nedostižno.

Vrlo je teško kada imate dobru sezonu iza sebe. Nais ima neverovatne rezultate i sezonu, gde je u Kupu izbacio jednu Vojvodinu. Mnogo je teško ponoviti rezultat. Znate kako se kaže lakše je osvojiti nego obraniti nešto. Mi ćemo se boriti i dati sve od sebe. Kada je Kup u pitanju mnogo toga zavisiće od žreba. Što se tiče A2 lige sistem je promenjen i igraće se jenokružno. Ciljevi kluba su da budemo među prve šest ekipe. Posle toga nas očekuje Superliga. Duga, naporna i teška sezona je pred nama. Bitno je smao da damo svoj maksimum i uz dobar rad napredujemo, zaključio je on.

Jovan Serafimović je u igračkoj karijeri nastupao za sve mlađe kategorije, a kasnije i za prvi tim. Trenersku karijeru započeo je Banjici, dok je u prethodne tri godine vodio ekipu Valjeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.