Petorica novajlija na Čairu

Neizbežni odlasci, ali i željena pojačanja sastavni su deo svakog sportskog kolektiva. Tako je Nais pred ovu sezonu angažovao petoricu igrača, dok su sedmorica napustila klub.

Nova imena na Čairu su Kristofer Vang, Miloš Malenović i Senja Stjepanović.

Rešio sam da dođem u Niš, kada sam video da je klub ozbiljan. Ulaže se dosta, dovode se kvalitetni igrači. Kada su me pozvali, ja sam imao neke druge ponude. Razmislio sam i zaključio da je ovo najbolji potez. Mogu reći da su me igrači prihvatili dobro, ne samo mene, već sve nas novajlije. Prvi put sam duže u Nišu, sve je fenomenalo, impresioniran sam svime, kaže Stjepanović.

Posle tri sezone na Čair se vraća Nemanja Budurin, a posle godinu dana Đorđe Lekić.

Trenutno su nam misli okrenute ka prvom stepemnku i kvalifikacijama. Mislim da su svima ambicije iste. Lako sam rešio da se vratim. Otkada sam u Naisu, klub me je uvek ispoštovao i kada sam odlazio i kada sam se vraćao. Nadam se da ću na neki svoj način doprineti što više klubu ove sezone, ističe Lekić.

Klub sa Čaira je prošle sezone napravio odlične rezultate, kapiten Igor Lazić se i sada nada sličnom uspehu.

Klub je oformio jednu ekipu koja je dosta kompletnija nego što je to bilo prošle godine. Možemo da računamo na veći fond igrač u rotaciji tokom cele sezone koja je naporna i duga. Praćena raznim bolestim, povredama… Klub je to sagledao i sakupio ekipu koja će super funkcionisati. Imali smo prošle godine fenomenalu atmosferu, mislim da će ove godine biti bolje. To je nešto što u nekim egal utakmicama da neki atom više, snagu i volju. Na kraju krajeva odluči neke od utakmica. To smo imali prošle godine, izgleda da ćemo i ove. Ja sam kao kapiten kao zadovoljan odnosom ljudi iz kluba, trenerom, saigračima. Radimo spremno ćemo dočekati sve izazove. Najavio bih jednu uspešnu sezonu.

Klub su u prethodnom periodu napustili: Aleksa Dimitrijević, Alen Omerović, Matija Đurđević, Mateja Đorđević, Nikola Stanković, Marko Bolović i Milorad Ivetić.

Krstić: Napredujemo iz godine u godinu!

Predsednik Skupštine kluba Milan Krstić ne krije zadovoljstvo što Nais stalno ide uzlaznom putanjom. Uspeh delimično pripisuje dobrom poslovanju kluba. Ističe da klub ne duguje igračima i da su ugovorne obaveze uvek ispoštovane. Niški tim je osnovan pre sedam godina. Prošao je sve lige od prve B pa do Regionalne A2 lige, bio polufinalista Kupa Srbije, a sada će igrati i kvalifikacije za Kup Evrope.

Posle desetak i više godina, i perioda kada je Vaterpolo klub Niš igrao LEN Kup u Nišu. Vaterpolo klub Nais je uspeo da se vrati na staze stare slave. Igraćemo kvalifikacije za Kup Evrope što je izuzetan uspeh za klub. Mogu da kažem da je Grad sada zaista stao iza kluba. Velika zahvalnost gradonačeniku Darku Bulatoviću i većniku za sport Branislavu Kačaru koji su na pravi način sagledali sve ono što je potrebno VK Nais za predstojeću sezonu i omoćućili nam da igramo kvalifikacije. Naravno uz finansijsku pomoć od Grada, rekao je Krstić, a zatim i izneo očekivanja.

Uprava uvek ima velika očekivanja, a na ekipi je da opravda naše poverenje. Mi uvek idem stpenik više i uvek želimo da dižemo lestvicu. Što se vidi iz godine u godinu. Ove godine zaista očekujemo da ponovo idemo stepenik više, da se borimo za to drugo mesto u regionalnoj A2 ligi, ne mogu da kažem prvo, i igramo baraž za ulazak u viši rang. Što se kvalifikacija tiče idemo da se borimo, spremamo se, bez obzira na finasijske i sve druge bolje uslove koje imaju naši protivnici. Imamo ekipu koja po imenima nije najiskusnija, ali na svakoj poziciji imamo po dvojicu igrača koji mogu da zadovolje zahteve trenera, podjednakog kvaliteta, kaže on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.