Rolerijada „Pantelej 2018“ odgođena za sledeći vikend

Rolerijada „Pantelej 2018“ koja je ovog vikenda trebalo da bude održana na Somborskom bulevaru u Nišu sa početkom u 17 sati, biće odgođena za sledeću subotu – 23. jun.

Do promene termina, kako su saopštili iz organizacionog odbora rolerijade, došlo je zbog nestabilnih i teško predvidivih vremenskih uslova.

Organizatori se rolerašima zahvaljuju na razumevanju i ujedno ih pozivaju da se naredne subote okupe u što većem broju.

Što se tiče propozicija takmičenja, podsećamo da je početak trke zakazan je za 17 sati, i da pravo na učešće imaju svi zainteresovani.

Učesnici trke biće podeljeni u nekoliko starosnih kategorija – do 5 godina, od 6 do 7, od 8 do 9, od 10 do 11, od 12 do 13, od 14 do 15 i, 16 i više godina.

Deca do 5 godina voze stazu dužine 250 metara, kategorije 6 do 7 i 8 do 9 godina voze dužinom od 350 m, kategorije 10 do 11 i 12 do 13 godina trkaju se na 560 metara, a ostali takmičari imaju zadatak da brzinski prerolaju 1120 metara.
Ukoliko u kategoriji ima manje od 3 takmičara, organizatori će vršiti spajanje kategorija, ali će se trkači posebno rangirati – prema svojoj starosnoj grupi.

Takmičari se, za učešće na rolerijadi, mogu prijaviti na fejsbuk stranici kluba (Sportski klub Extreme), na telefon 0641275000, na meil sportskiklubextreme@hotmail.com ili na licu mesta, najkasnije do 16.30 sati.

Pravilo rolerijade je da svi učesnici trke obavezno koriste zaštitnu opremu – štitnike i kacige.

Troje prvoplasiranih takmičara u svakoj kategoriji dobiće medalje, dok će četvrtoplasirani i petoplasirani dobiti diplome. Takođe su najavljeni i pokloni iznenađenja.

Organizator manifestacije je Sportski klub „Extreme“, a pokrovitelj Gradska opština Pantelej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.