Želja se pojačava za predstojeće izazove

Doskorašnji kapiten Crvene zvezde Dejan Babić i bek Tatrana iz Prešova Stefan Janković novi su rukometaši Železničara.

Dejan Babić(23) u sezoni za nama nosio je dres Zvezde i kadndidat je da obuče dres reprezentacije Srbije na Mediteranskim igrama u Španiji.

Prelazak u redove Železničara poklapa se sa mojim ambicijama da napredujem u karijeri. Oduvek mi je bilo lepo kada sam igrao u Čairu, a verujem da će nastupi u punoj dvorani u SEHA ligi predstavljati neponovljiv doživljaj. Drago mi je što ću činiti tandem sa Vladimirom Jevtićem, sa kojim sam trenutno saigrač i u mediteranskoj selekciji. Verujem da ćemo imati sastav za najviše ciljeve, da možda ispravimo i ono što je“Želji“ izmaklo u tek okončanoj sezoni, govori stameni pivot, a prenosi sajt kluba.

Drugo pojačanje Nišlije su dobile na poziciji srednjeg beka. Od Stefana Jankovića (25) se očekuje da popuni prazninu nastalu odlaskom Krsmančića u Španiju. Janković je do sada igrao za banjalučki Borac i Tatran iz Prešova, odakle dolazi u Niš. Na Svetkom prvenstvu 2015. godine u Kataru branio je boje selekcije Bosne i Hercegovine.

Jako mi je drago da dolazim u klub velike tradicije, kroz koji je prošlo toliko slavnih imena jugoslovenskog rukometa. Veoma sam dobro upoznat sa stanjem u mom novom klubu. Kao Feniks se podigao iz pepela pre godinu dana, gotovo čitave sezone bio lider u domaćem šampionatu, osvojio Kup Srbije, na kraju mu je titula izmakla za jedan gol. Reč je, dakle, o jednom ozbiljnom projektu, a koliko nastupi za Železničar mogu da doprinesu jednom igraču pokazuje i broj reprezentativaca koji su Nišlije izbacile ove godine. Žao mi je što u SEHA ligi neću imati priliku da igram protiv banjalučkog Borca, ali drago mi je da ostajem u tako jakom takmičenju sa klubom, koji će, uveren sam, imati šta da pokaže u toj konkurenciji, kaže Janković.

U Železničaru se ozbiljno pripremaju za izazove u SEHA ligi i kvalifikacija za EHF Kup. Pre nekoliko dana Nišlije su potisale ugovor sa golmanom Darkom Stošićem (18). Ugovore na još tri godine potpisali su i dosadašnji prvotimci Vladimir Jevtić i Nemanja Milovanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.