Rolerijada “Pantelej 2017” prevazišla sva očekivanja (VIDEO)

Uprkos neobećavajućem prepodnevu, tamnim oblacima, pljuskovima i vetru, asfalt na Somborskom bulevaru osušio se u pravom trenutku, pa je rolanje u Panteleju, od kružnog toka ka Lionu, počelo, kao što je i bilo najavljeno – tačno u 17 sati.

Takmičarska disciplina na ovoj stazi bila je brzinska vožnja rolera, a prvi na startu bili su najmlađu učesnici u kategoriji do 5 i 5 godina. Njihov zadatak bio je da što prže prođu kružnom stazom dugom 250 metara.

Ostali učesnici, u zavisnosti od starosne kategorije, imali su sve teže zadatke, pa su najstariji takmičari morali da prerolaju i veše od jednog kilometra.

Osim uobičajenih nastupa, na rolerijadi je organizovana i revijalna trka parova, koja je imala imala veliki broj učesnika.

Iako prva velika trka u organizaciji Sportskog udruženja Extreme, Rolerijada „Pantelej 2017“ okupila je mnogo učesnika svih uzrasta, iz Niša, regiona, pa čak i inostranstva.

I roleraši iz Niša i ostalih gradova Srbije, imaće prilike da uzvrate gostovanje Bugarima, jer se u Bugarskoj veliki roler fest održava 5. avgusta.Inače, gosti iz Sofije prezadovoljni su Extreme-ovom rolerijadom.

Domaćin manifestacije je niška opština Pantelej koja je pomogla organizatorima da realizuju ovaj roler spektakl.

Iako su samo najbrži mogle da se popnu na pobedničko postolje, svi učesnici, u neku ruku, pobednici su rolerijade „Pantelej 2017“ jer su sa niškog Somborskog bulevara poslali jednu sportsku poruku – zabava, druženje, i iznad svega fer – plej.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.