Rolerašice „Ekstrima“ odlične i na trci u Češkoj (VIDEO)

 

Poslednjom ovogodišnjom trkom iz serije Istočno-evropskog kupa, održanoj u mestu Veseli nad Moravo u Češkoj, rolerašice niškog „Extrima“ zaokružile su još jednu uspešnu sezonu.

Što zbog povreda, što zbog teške finansijske situacije u kojoj se klub nalazi, na trci u Češkoj niški tim je nastupio samo sa dve takmičarke, sestrama Mitrom i Martom Branković. One su u izuzetno jakoj konkurenciji, pokazale da su konkurentne i da pripadaju samom vrhu takmičarki u ovom delu Evrope.

Nažalost i Mitra i Marta za malo su ostale bez odličja, obe su završile na 4. mestu u svojoj konkuranciji. A konkurencija brojna, po dvadesetak devojka iz Češke, Mađarse, Austrije i Slovačke u svakoj kategoriji.

Sve to ne bi bilo toliko čudo da to nisu zemlje u kojima je roler sport mnogo razvijeniji nego u Srbiji. U njima potoje profesionalne staze za treninranje ove discipline, dok niške takmičarke svoju veštinu bruse po parkovima i parkinzima u gradu.

Treba istaći da je Mitra Branković ipak uspela da se domogne medalje, ali u štafeti gde je nastupila sa mađarskim takmičarkama u ekipi.

Do kraja sezone takmičarke „Ekstrima“ u planu imaju još samo Solunski maraton u Grčkoj, koji je predviđen da se održi početkom oktobra.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.