Mladi niški atletičari doneli medalje sa Prvenstva centralne Srbije

Proteklog vikenda u Kruševcu je održano Prvenstvo Centralne Srbije za mlađe pionire i pionirke.

 

 

Od niških klubova najviše uspeha imali su takmičari Atletskog kluba Radnički, oni su osvojili 3 medalje – po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu.

 

Sjajan nastup imao je Gavrilo Antić koji se okitio sa dva odličja. Briljirao je u disciplini bacanje vorteksa gde je sa rezultatom 61,1m oborio svoj lični rekord pobedivši sa skoro 10m prednosti u odnosu na drugoplasiranog takmičara.  Ujedno je to bio i najbolji hitac u toj disciplini za pionire u celoj Srbiji ove sezone.

 

Gavrilo je bio odličan i u trci pionira na 200m, i sa rezultatom 27,8s osvojio je drugo mesto i još jednu medalju za svoj klub.

 

Bronzano odličje u Niš je doneo Ilija Zdravković u disciplini hodanje na 1000m sa novim ličnim rekordom – 6:51.

 

 

Ekipu Radničkog, koja je u ukupnom plasmanu zauzela 7. mesto,  u odsustvu Vladimira Živkovića (koji je na Evropskom paraatletskom prvenstvu u Poljskoj sa Nemanjom Tadićem) predvodio je naš proslavnljeni olimpijac Nenad Filipović.

 

Još dve niške ekipe nastupile su na istom prvenstvu.

 

Istakli su se pioniri Atletskog kluba Železničar u štafeti 4x100m koji su stigli do zlatne nedalje sa rezultatom 35,95s. Ekipu su činili Mihajlo Stojanović, Đorđe Simić, Andrej Šribar i Luka Stojanović.

 

Još dve medalje u Niš je donela pionirka Hana Ristović iz “Niškog Maratona”. Ona se u disciplini 200m sa rezultatom 27,92s okitila srebrom, dok je u disciplini 60m rezultatom 8,66s stigla do bronze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.