ping pong

Dobar nastup niškog streličara na Svetskom prvenstvu

Dobar nastup niškog streličara na Svetskom prvenstvu

Ove nedelje se održava svetsko prvenstvo u streličarstvu za mlađe kategorije. Takmičenje se održava u

 

U Vroclavu, u Poljskoj održava se svetsko prvenstvo u streličarstvu za mlađe kategorije. Na takmičenju učestvuje 522 takmičara u svim kategorijama, a jedini predstavnik naše zemlje je streličar SK Niš, Mihajlo Stefanović, u pratnji trenera Miljka Čolovića.

Mihajlo se takmiči u disciplini olimpijski luk u konkurenciji juniora. U njegovoj konkurenciji je 95 streličara iz 44 zemlje.

 

Kvalifikacije su protekle veoma dobro i Mihajlo je postigao 623 poena čime je izjednačio svoj najbolji rezultat na zvaničnim takmičenjima, ovo je bio 53. rezultat turnira, što puno govori o konkurenciji, i Mihajlo je svoj put kroz eliminacije krenuo sa te pozicije. Prvi protivnik je bio streličar iz Izraela koga je Mihajlo pobedio rezultatom 7-3 i time sebi obezbedio prolaz u drugi krug eliminacija.

U drugom krugu Mihajlov protivnik je bio takmičar sa Američkih Devičanskih Ostrva, Nicholas D’Amour, olimpijac koji se upravo vratio iz Tokija, i svakako jedan od pretendenata na zlato u Poljskoj. Mihajlo je odlično gađao protiv Nikolasa, ali na žalost nije uspeo do sledeće faze jer je poražen rezultatom 6-2. Uspeo je Mihajlo da uzme prvi set, ali i uz odlično gađanje njegov protivnik je imao bolje rezultate, više centara, tako da je Mihajlo na kraju završio takmičenje kao 33. junior na svetu.

 

Mi smo veoma zadovoljni ovim rezultatom i finalnim plasmanom. Smatramo da oslikava jednu realnu sliku gde se trenutno nalazimo i ovo iskustvo nam je dalo domaći zadatak na kome moramo da radimo do sledećeg prvenstva. Ovo je inače bio prvi međunarodni turnir van naše zemlje za Mihajla i on se pokazao odlično. Sama činjenica da se izborio za mesto u reprezentaciji sa svojih 17 godina i postigao ovakav rezultat na svetskom prvenstvu pokazuje koliki je zapravo talenat i potencijal Mihajlo. Ovo je tek početak njegove karijere i mislimo da će u narednim godinama on tek pokazati svoj pravi potencijal. – ističu u SK Niš.

Po povratku u zemlju Mihajla očekuju nova takmičenja, kroz tri nedelje državno prvenstvo za mlađe kategorije, a odmah iza toga i prvenstvo za seniore.


Povezane vesti

Staša u finalu i u kombinaciji

Sedmog dana Evropskog prvenstva u sportskom penjanju koje se održava u Moskvi, Nišlijka Staša Gejo je u kombinaciji izborila mesto

Nova travnata podloga na Čairu

Rekonstrukcijom terena na stadionu Čair započete su prve pripreme za novu sezonu i evropske utakmice. 00 Related posts: Lalatović: Biće

Niška klizačica nastavila niz osvajanja medalja

  Sofija Rodić klizačica iz Niša, nastavila je niz kada je osvajenje medalja u pitanju. Ona se Evropskog kupa koji

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.