Revija amaterske košarke ex-yu regiona održaće se u Nišu

Za nešto manje od dve nedelje Niš će biti domaćin sjajnog događaja, u Evropi i svetu veoma rasprostranjenog, a koji se u našoj zemlji održava tek na amaterskom nivou. U pitanju je „Ingsoftware All Star 2018“ vikend u organizaciji Sportskog udruženja „Tvrđava“ iz Niša, kao deo treće sezone Amaterske košarkaške lige Niša.

Turnir će se odigrati u dva dana, a učešće su, uz domaću selekciju iz Niša koju čini оdabrana selekcija igrača Amaterske košarkaške lige (AKL), potvrdile i ekipe iz Corn Lige (Beograd), AKOL (Bosna i Hercegovina) i K40 (Slovenija).

„Ovo je treće dešavanje ovog tipa od osnivanja naše lige. Prve sezone je „Ol Star“ vikend bio u Nišu, prošle godine je organizator bila Kalesija iz Bosne i Hercegovine. Sada vraćamo „sve zvezde amaterke košarke“  u Niš i nadamo se da će sve proteći u još boljoj atmosferi nego prethodna dva puta, a tada je bilo zaista sjajno.“ – izjavio je Miloš Jovanović, organizator Amaterske košarkaške lige Niša.

Na turniru će, pored polufinalnih utakmica i finalnog meča između pobednika tih duela, biti održano i takmičenje u  šutiranju trojki, kao i takmičenje u zakucavanjima.

„Prvo, želimo da zahvalimo Amaterskoj košarkaškoj ligi Niša za poziv na učešće na turniru svih zvezda u Nišu. Naš tim, Adecco Kranj, želi da iskoristi ovu priliku za druženje i odmeravanje snaga sa košarkaškima u regionu. Veoma nam se sviđa sistem turnira, jer će biti jako zabavne i kvalitetne košarke. Jako se radujemo i vidimo se u Nišu!“ – rekao je Rok Klemenčić, organizator K40 lige Slovenije.

Kako se AKL svake sezone trudi  da u pratećem delu programa ima i humanitarnu akciju, sklopljena je saradnja sa Udruženjem „Porodična Filharmonija“ iz Niša.

Za vreme trajanja turnira prikupljaće se novac za neku od dečjih ustanova po njihovom izboru.

Ovakvi događaji pokazuju da sport, iako amaterski, uz malo volje i entuzijazma mladih ljudi može da se podigne na jedan nivo kojem mogu pozavideti i mnogo veće sportske organizacije. Momci iz Niša su to već dokazali, a mi ove godine u Niš dolazimo pre svega da se družimo, učvrstimo postojeća prijateljstva i sklopimo nova. Očekujemo super provod i dobru košarku.” – ističe Ademir Pjanić,  organizator iz Bosne i Hercegovine, čiji predstavnici, sada već tradicionalno, učestvuju na ovim događajima sa Nišlijama.

“Bio sam i sam učesnik jedne slične amaterske lige, pa vođen entuzijazmom i ljubavlju prema košarci došao sam na ideju da organizujem svoju košarkašku ligu. Nažalost, Corn liga još uvek nije organizaciono dostigla nivo AKL-a, ali već koliko naredne sezone biće zatvorenog tipa (biće dozvoljeno registrovanje po 15 igrača u ekipi). Imam dosta poznanika iz Niša koji su mi dosta pričali o toj ligi, pa sam došao na ideju da kontaktiram momke iz AKL-a. Prvenstveno očekujem dobru zabavu, a kao organizator se nadam da je ovaj “Ol Star” turnir početak sjajne saradnje dveju liga.” – reči su Aleksandra Mitkovića, organizatora Beogradske lige.

Da podsetimo, turnir dolazi kao najava “Fajnal fora”-a Amaterske košarkaške lige Niša koji će se odigrati prvog vikenda maja i koji će nam otkriti pobednika treće sezone. Učeše na završnom turniru sezone obezbedili su učesnici prošlogodišnjeg finala, Neradnički i Niški medvedi, zatim novajlije ove sezone u takmičenju – Zvonkove izmene, dok će ime poslednjeg učesnika biti poznato nakon odigrane “majstorice” između Veradenta i AKK Tvrđave.

“Jako smo ponosni na treću sezonu naše lige, koja pored prvog ima i drugi rang takmičenja, a sada se uhvatila u koštac i sa organizacijom jednog ovako velikog turnira kao što je “Ol Star”. Podigli smo nivo amaterske košarke u gradu, zemlji i regionu na viši nivo i ne planiramo tu da se zaustavimo. Iako je ova sezona još u toku, već sada spremamo brojne novine za narednu.” – ponosno je izjavio Vladimir Delčić, organizator AKL.

Datumi održavanja „Ingsoftware All Star 2018“ vikenda su 21. i 22. April 2018. godine, a tačno mesto i satnica će biti objavljeni narednih dana. Poznato je da će kvalifikacije za “trojkaše” kao i dve polufinalne utakmice biti odigrane u sali Osnovne škole “Ivo Andrić”.

 “Sve ovo ne bi bilo moguće bez pomoći prijatelja lige, pa je tako kompanija “Ingsoftware” prepoznala značaj ovakvog događaja, pa je odlučila da pomogne i obezbedi smeštaj za sve učesnike. Inače, ekipa “Ingsoftware”-a se takmiči u “B” ligi AKL Niša. Jako smo zahvalni i našem medijskom prijatelju portalu “Sport juga” koji je sa nama od početka naše priče vezane za amaterski sport u Nišu.” – dodao je za kraj Miloš Jovanović.

Organizatori ovog izuzetno zahtevnog događaja će po ko zna koji put u prethodne tri godine poslati najlepšu sliku iz Niša i na jedinstven način doprineti da se o gradu u najlepšem svetlu govori širom Evrope.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.