Vaterpolisti Naisa gostuju Šapcu i Valjevu

Za samo tri dana vaterpolisti Naisa odigraće dve utakmice u gostima. Obe sa starim znancima – Šapcem i Valjevom.

Prvi je na programu susret sa Šapcem, koji je do sada tri puta savladao Nais (dva puta u A2 ligi i u polufinalu Kupa). Nišlije veoma resprektuju tim, koji je kroz baraž, došao do plasmana u Regionalnu A1 ligu.

Nekoliko igrača je bilo povređeno, bolesno, pa smo desetkovani radili za vreme praznika. Bez obzira na to spremni smo za oba meča. Sa Šapcem smo odigrali tri utakmice, zabeležili tri poraza. Videli smo gde smo grešili i ukazali smo igračima na propuste. Najvažnije je da mi budemo maksimalno spremni i skoncentrisani. Mislim da možemo da igramo sa njima. Njihovi aduti su igra na dva metra, kontranapad i borba do kraja. I kada su u minusu oni igraju maksimalno, ne otstupaju od svog cilja i na kraju uvek uspeju. Oni su i u ovom baražu gubili sa tri razlike u Budvi, stigli do 9:9 i prošli dalje. Moramo da budemo svesni svih njihovih aduta. Treba da neutrališemo njihovu igru na centre, kontranapad i ako budemo u prednosti da ne mislimo da je utakmica gotova, jer oni igraju non-stop bez obzira na razliku, ističe trener Naisa Nenad Vasilovski.

Igrač Naisa Nemanja Šilj ulogu favorita prepušta Šapcu, za koji još kaže, da je tim koji će se boriti za prvo mesto u Superligi. Sa druge strane ističe da protiv Valjeva moraju biti oprezni.

Imaju kvalitet, dobrog trenera, dobro rade i mogu čak da budu i prvaci države. Mi sigurno nećemo otići sa belom zastavicom. Trudićemo se, boriti koliko možemo i nadamo se dobrom rezultatu. Što se tiče ekipe Valjeva, jesmo ih pobedili dva puta, ali ih ne smemo potceniti nikako. Imaju dosta kvalitetnih igrača kao što su Ivan Rackov i Marko Matović, koji su bili reprezentativci Srbije. Vuku ekipu maksimalno dobro. Nikako se ne smemo opustiti protiv te ekipe. Moramo da pokažem koliko vredimo i znamo, da pokažemo sve što smo radili na treninzima i do sada u sezoni. Nadamo se pobedi u Valjevu, kaže Šilj.

Utakmica protiv Šapca biće odigrana u sredu (11. aprila) u 20h. Dva dana kasnije, u petak, Nais gostuje ekipi Valjeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.