Radnički stigao u Bansko

Fudbaleri Radničkog preselili su se u Bansko gde će trenirati narednih deset dana. Niški tim u Bugarsku je stigao kasno popodne, jer su gužve na granici bile velike. Upravo zbog svih neplaniranih okolnosti Nišlije su imale samo lagani trening.

Radili smo trening adaptacije i oporavak. Imali smo dan odmora, a onda smo neplanirano dugo putovali tako da je igračima bio neophodan lagan trening, ništa više od toga, kaže trener Vladimir Đorđević.

Od nedelje niški tim vraća se planiranim aktivnostima, a treniraće se dva puta dnevno.

Polako počinjemo da radimo na taktičkom delu. U Nišu smo bili više fokusirani na fizički deo priprema. Treniraćemo dva puta dnevno, jedan trening biće posvećen organizaciji igre iz zadnje linije, drugi ćemo posvetiti progresiji napada, tranziciji i prekidima, ističe šef stručnog štaba Nikola Trajković.

Radnički će u Bugarskoj odigrati tri prijateljske utakmice. Prvu pripremnu utakmicu Nišlije će odigrati protiv Politehnike 3. jula,  a tri dana kasnije protivnik će biti novi prvoligaš Bugarske Krumovgrad. U planu je da izabranici Nikole Trajkovića odigraju 9. jula protiv Boteva, u Plovdivu poslednju pripremnu utakmicu. Tom prilikom trebao bi da svečano bude otvoren i novi stadion.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.