Uspela proba akcije “Stop! Svi na sport” sa predškolcima (VIDEO)

Popularna sportsko-edukativna manifestacija za decu “Stop! Svi na sport”, koju organizuju Sportski savez i Policijska uprava Niša, održana je ovih dana, u neznatno izmenjenim okolnostima. Umesto osnovaca, u parku Čair”, igrali su se i družili mališani iz nekoliko niških vrtića.

Premda su imali sportske poligone sa različitim preprekama, slagalicu i igru memorije, susret ovih petogodišnjaka i šestogodišnjaka nije bio takmičarskog karaktera. Cilj organizatora je bio da se oni zabave i nešto nauče o saobraćaju, a njima je, kako kažu, najzabavnije od svega bilo da prave buku trubeći policijskim sirenama.

Osim dece, oduševljeni su i policajci. Njihov zadatak bio je, između ostalog, da uvere decu da su oni njihovi čuvari i, veruju da su u tome uspeli.

Za rekreaciju u hladu, ispod gustih krošnji čairskog drveća, ovoga puta bila je zadužena Školica sporta “Run&Fun”.

U Sportskom savezu Niša kažu da je ovo prvo druženje sa dečicom iz vrtića bilo samo zagrevanje, odnosno generalna proba pred sledeće, masovnije okupljanje predškolaca – planirano za jesen.

U ovom izdanju akcije “Stop! Svi na sport”, održanoj pod pokroviteljstvom Grada, učestvovala su deca iz vrtića “Bambi”, “Cvrčak”, “Palčić” i “Slavuj”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.