Sjajne rolerašice niškog “Ekstrima” nastavile niz neverovatnih rezultata

I treći istočno-evropski kup bio je prava žetva medalja za niške rolerašice. Upravo su se vratile iz mađarskog grada Tatabanja sa 5 pojedinačnih i dva ekipna odličja.

Srebro u profesionalnoj kategoriji juniorki do 10 godina osvojila je Nera Đoković, dok je u istoj konkurenciji Tara Todorovič uzela bronzanu medalju. Sa njima je vozila i Jana Janković koja je takođe imala odličan plasman i posle dva dana iscrpljujućih trka završila kao četvrtoplasirana.

U kategoriji juniorki do 12 godina Marta Branković izborila je bronzu, a Lola Ignjatović je, u istoj grupi takmičarki, bila četvrta.

Bronzana medalja pripala je i Marti Janković koja se takmičila sa vršnjakinjama u uzrasnoj kategoriji do 8 godina, a a istoj starosnoj grupi, ali u amaterskoj trci, trećeplasirana je bila i Doroteja Stanojević.

Mitra Branković je, u kategoriji mladih do 16 godina ovoga puta završila trku na petom mestu.

U štafetnim trkama, Nera, Tara i Jana Janković osvojile su srebrno odličje, dok je Mitra Branković, u mešovitom timu sa mađarskim takmičarima, takođe uzela srebro.

Osim što su, po četvrti put ove sezone, putovale stotine kilometara da bi prisustvovale Kupu, članice Inlajn spid skejting tima “Ekstrim”  imale su, kroz dva naporna takmičarska dana, težak zadatak da se izbore za svoje visoke pozicije. Sve one su, zbog brjnosti takmičara, vozile po nekoliko kvalifikacionih trka, morale da izbore dobre pozicije u kraćim trkama na 300, 500 i 1000 metara, da pokušaju da sakupe bodove u point trkama koje su duže od kilometra i da na kraju, najstarije među njima, Marta, Lola i Mitra, izdrže i eliminacionu trku od 3000, odnosno za Mitru Branković 5000 metara.

 

U klubu su prezadovoljni upravo postignutim rezultatima, kao i celokupnom dosadašnjom sezonom koja će biti, bar što se tiče Istpčno-evropskog kupa, završena odlaskom u Češku početkom septembra. Jedino za čim ostaje žal je, što će još jedno leto proveti na trenirajući na parkingu, trenutno bez nade da bi u dogledno vreme mogle da dobiju zasluženu profesionalnu stazu.

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.