Radnički počeo pripreme za prolećni deo sezone

Fudbaleri Radničkog odradili su prvi trening u 2022. godini. Na prozivci nije bilo šefa stručnog štaba Radoslava Bataka koji je pozitivan na korona virus. Iz istog razloga izostao je i Milan Savić. Prvi trening zbog prehlade su propustili Lazar Arsić, Petar Ristić i Nikola Vujadinović, dok je Miljan Škrbić povređen.

 

Pre prvog treninga, koji je održan na pomoćnom terenu, igrači su prošli lekarske preglede. Prvi deo priprema biće odrađen u Nišu do 20. januara.

 

Tokom boravka u Nišu ćemo uglavnom raditi na podizanju fizičke spreme, kako bi ona bila na maksimumu kada dođemo u Tursku. U Antaliji nas čekaju rad sa loptom i kontrolne utakmice, preko kojih ćemo tražiti formu koja nam je neophodna za start sezone. Svi smo optimisti i verujemo da ćemo na proleće biti još bolji i da ćemo sačuvati mesto koje naredne sezone vodi u Evropu, rekao je pomoćni trener Radničkog Nikola Trajković.

 

Prelazni rok u Radničkom već je počeo pa su stigla pojačanja iz Rusije i Japana. Doskorašnji standardni reprezentativac Nikola Stevanović napustio je Čair, a sporazumno je raskinut ugovor sa Vanjom Ilićem.

 

Doveli smo dvojicu igrača, a to su Japanac Risouke Nagasava i Rus Artur Sagitov. Japanac je polušpic i bočni napadač, a Rus je špic. Imamo dobra iskustva sa japanskim fudbalerima i verujemo da će Nagasava nastaviti taj niz. Nagasavu karakterišu brzina i prodornost, a podjednako dobro koristi obe noge. Sagitov je prošao školu Urala i veoma je talentovan igrač. Nećemo mnogo menjati sastav, a ukoliko neko bude otišao dovešćemo adekvatnu zamenu, ističe sportski direktor Radničkog Aleksandar Jovanović.

 

Na izlaznim vratima Čaira je i mladi reprezentativac Kanade – Stefan Mitrović.

 

Stefan je imao odličnu polusezonu i igrački je “eksplodirao”. Za njega vlada veliko interesovanje, klub bi mogao značajno da profitira, ali nećemo brzati. Izvagaćemo brojne ponude i doneti odluku zajedno sa njim, njegovim ocem i njegovim menadžerom. Postoji velika verovatnoća da nas on napusti ove zime. Ponuda ima‚, ali ne bih da o njima još govorim, kaže Jovanović.

 

Radnički se 21. januara seli u Antaliju gde će do 6. februara obaviti glavni deo priprema.Tokom boravka u Antaliji niški tim će odigrati šest kontrolnih utakmica. Prva je zakazana za 23. januar, a rival je poljski tim Pjast Glivice. Potom slede dueli sa slovačkim Ružemberokom 26. januara, bugarskim Spartakom iz Varne 29. januara, ruskim Himkijem 1. februara i ruskim Torpedom iz Moskve 4. februara. Generalna proba će biti 5. februara protiv kazahstanskog Kairata, učesnika grupne faze ovosezonske UEFA Lige Konferencija.

 

Na prozivci 25 igrača

 

Na prozivci Radničkog pojavili su se sledeći fudbaleri: Damir Kahriman, Bazil Jamkam, Aleksandar Kovačević, Ognjen Bjeličić, Rioeji Mićibući, Borko Duronjić, Aleksandar Pejović, Filip Kasalica, Jevgen Pavlov, Branislav Tomić, Stefan Ilić, Petar Ćirković, Todor Todoroski, Milorad Kojić, Nikola Aksentijević, Ilija Spasić, Aleksa Dušanić, Stefan Mitrović, Andrija Marković, Dimitrije Stevanović, Jovan Štavljanin, Veljko Čarapić, Simeon Ćirić, Strahinja Paković i Veličko Obradović.

 

FOTO: FK Radnički Niš

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.