Praznik fudbala na terenima OFK Sinđelić (VIDEO)

 

Više od 500 mladih fudbalera pokazalo je svoje umeće na Kupu Sinđelića, koji je po prvi put održan u Nišu, u organizaciji OFK Sinđelića i uz podršku Gradske opštine Pantelej.

 

Klub sa tradicijom dužom od jednog veka, želi da oživi školu fudbala za mlađe kategorije,pa je ovaj turnir jedan od načina da se ovaj sport popularizuje.

 

 

Učešće su uzeli dečaci i devojčice uzrasta 10 godina i mlađi s tim šti su bili razvrstani u 4 različite kategorije po godištima, a za one najbolje Gradska opština Pantelej pripremila je pehare i medalje.

 

 

U konkurenciji 2013-og godišta prvo mesto osvojila je ekipa Reala iz Niša, dok su drugo i treće mesto osvojili dečaci iz OFK Budućnosti iz Popovca.

 

Za najboljeg igrača u ovoj konkurenciji proglašen je Vuk Ristić iz niškog Reala, najbolji strelac je Vasilije Stojanović iz Budućnosti iz Popovca, a nagrada za najboljeg golmana pripala je Savi Dimitrijeviću iz OFK Sinđelića.

 

U konkurenciji 2011-og godišta turnir je osvojila ekipa Fudbalskog kluba Radnički iz Niša, koja je u finalu bila bolja od Fudbalskog kluba „Varga“ iz Beograda, dok je treće mesto pripalo Fudbalskom klubu Kopernikus Železničar iz Niša.

 

U konkurenciji 10-ogodišnjaka za najboljeg igrača turnira proglašen je Andrija Laketa, iz ekipe „Varga“, najbolji strelac je Aleksandar Stanković iz Budućnosti iz Popovca, dok je nagrada za najboljeg golmana pripala Matiji Stojanoviću iz pobedničke ekipe Radničkog.

 

Održani su i turniri za 2012-o i 2014-o godište.

 

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.