Pregršt medalja za niške karatiste na prvenstvu uže Srbije

 

Proteklog vikendau Čačku je održano Prvenstvo regiona uže Srbije za seniore i nade, na kome su niški klubovi ostvarili zapažene rezultate.

 

Borci iz Karate kluba Niš, osvojili su 3 zlata, i jedno 5.mesto i uspeli su da se kvalifikuju za Prvenstvo Srbije koje je planirano za 21.mart.

 

Zlato su kod seniora osvojili Stefan Stanojević (do 60 kg), Anđela Marinković (teška kategorija), dok je Katarina Đorđević (do 55 kg) izgubila meč za bronzu i morala da se zadovolji 5.mestom. U konkurenciji nada, zlato je osvojila Lena Gavrilović (do 44 kg).

 

U klubu naglašavaju “da je ovo početak nastupa jedne nove seniorske generacije kluba od kojih se očekuju vrhunski rezultati, dok treba istaći i trenera Branku Aranđelović, koja se posle završene takmićarske karijere, dokazala i u trenerskom radu”.

———————————————————————————————————————————————————————————————————–

I  Karate klub „Elid“, koji je prepoznatljiv po kata takmičarima, u Niš se vratio pregršt medalja.

 

Seniorski kata tim Elida u čijem sastavu su Andrija Stanković, Lazar Rajković i Dimitrije Ristić osvojio je zlatnu medalju.

 

Andrija Stanković osvojio je zlato i u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji, Dimitrije Ristić bio je treći, a Lazar Rajković četvrti.

Odlične rezultate postigli su i najmlađi karatisti ovog niškog karate kluba. Mladen Stojadinović bio je prvi (kategorija nade 2008. godište), Dimitrije Atanasković drugi (kategorija nade 2008. godište), Aleksa Mijalković prvi (kategorija pioniri 2011. godište), Lazar Pavlović osvojio je prvo mesto (2010. godište), Anika Pejčić drugo mesto (2012. godište), Dora Rajković prvo mesto (2008. godište), a Darija Branković drugo mesto (2008. godište.

 

Drugo mesto u kategoriji pionira osvojio je kata tim u sastava Jovanović Andrija, Pavlović Lazar, Mijalković Aleksa, a takođe drugo mesto u kategoriji nade kate ekipno kata tim u sastavu Stojadinović Mladen, Atanasković Dimitrije, Pavlović Lazar.

 

Drugo mesto u kategoriji poletarke ekipno pripalo je kate kata timu u sastavu Marković Sofija, Pejčić Anika, Kokić Lenka.

 

Kvalifikaciju na državno prvenstvo izborile su u i kategoriji nada Irina Jeremić, Sofija Bošnjak i Aleksandar Velojić.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.