KRK 2020: Kratak bljesak Radničkog, Zvezda prvi polufinalista (VIDEO)

Crvena zvezda je prvi polufinalsta Kupa Radivoja Koraća. Aktuelni prvak Srbije savladalo je BKK Radnički sa 107:67, iako je ekipa sa Crvenog krsta uvodnu četvrtinu rešila u svoju korist.

Nakon problema u organizciji igre u uvodnim minutima, izabranici Dragana Šakote potpuno su kontrolisali utakmicu, dok sa druge strane beogradski drugoligaš slavne prošlosti može biti ponosan na partiju protiv daleko kvalitetnijieg rivala.

Najefikasniji kod crveno-belih bili su Kevin Panter sa 23 i Vladimir Štimac sa 16 poena, dok je beogradskog drugoligaša predvodio Zoran Valjarević sa 16 poena, a 14 je dodao Slobodan Dunđerski.

Sastav sa Crvenog krsta na startu meča nije bio nimalo impresioniran ambijentom i renomiranom rivalom. Štaviše, izabranici trenera Vučkovića perfektno su podesili nišanske sprave i sa 5 trojki (poslednja u nizu Dunđerskog sa centra) u prvih 5 minuta došli do iznenađujućeg vođstva – 18:6.

Mučili su se košarkaši Crvene zvezde u napadu u uvodnom kvartalu. Protok lopte nije bio dovoljno tečan, primetna je bila doza nonšalancije, a trener Šakota je u prvih 8 minuta promenio skoro celu petorku.

No, podigli su do kraja prve deonice Zvezdini košarkaši nivo agresivnosti u odbrani, a zatim i u napadu pronašli željeni ritam, te na krilu raspoloženog Pantera uvodni kvartal završili sa samo -3 (25:28).

Preuzela je Crvena zvezda od starta druge četvrtine potpunu kontrolu nad utakmicom. Veći fond igrača na unutrašnjim pozicijama crveno-beli su vešto eksploatisali, brzo uveli visoke igrače Radničkog u problem sa faulovima, što je omogućilo Gistu, a zatim i Štimcu da lakše dolaze do poena.

Radnički je zahvaljujući šutu za 3 poena održavao kakav takav rezultatski priključak, ali je bilo primetno da sa poludistance i iz reketa igrači tima sa Crvenog krsta teško dolaze do realizacije.

Crveno-beli su u drugoj četvrtini postgli čak 35 poena, a primili samo 14, te na “veliki odmor” otišli sa velikih +18 (60:42).

I u nastavku su crveno-beli dominantni na parketu, a naročito Vladimir Štimac, koji je sa 10 poena u prvih 5 minuta trećeg kvartala bio centralna figura. Štimčevom serijom je otvorena, a Lazićevom zatvorena ova deonica.

Zvezdin kapiten je zakucavanjem, a zatim za 2 vezane trojke bio glavni inicijator serije od 10:0 kojom je aktuelni šampion Srbije završio ovaj period igre i u poslednjih 10 minuta ušao sa ogromnih +29 (84:55).

Brzo su košarkaši Radničkog potisnuli rezultat u drugi plan, igrali svoju igru i pokazali da je pred klubom slavne tradicije ponovo svetla budućnost, te da će u godinama koje slede ponovo biti značajna tačka na košarkaškoj mapi Srbije.

Na kraju, 107:67 za ekipu Dragana Šakote, koja će se u meču za plasman u finale boriti sa pobednikom duela Mega Bemax – Sloboda.

 

foto: KSS (Vladan Damnjanović)

Crvena Zvezda – BKK Radnički (25:28, 35:14, 24:13, 23:12)

CRVENA ZVEZDA: Panter 23, Braun 3, Davidovac 13, Lazić 7, Beron 11, Dobrić 9, Gist 11, Jagodić Kuridža 1, Dženkins 4, Simanić 7, Odžo 2, Štimac 16

BKK RADNIČKI: Lazović 2, Čepić 6, Pešić 4, Valjarević 16, Dunđerski 14, Karadžić 3, Perović 4, Lučić 8, Petrović 5, Nikolić 2, Pavlović 3, Arsenović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.