Pomoć Radničkog košarkašima u kolicima (VIDEO)

Na ranom juternjem treningu košarkaša u kolicima “Nais”, pojavili su se dragi gosti – kadeti Fudbalskog kluba Radnički. Oni su, najpre malo posmatrali i proučavali šta se dešava pod obručima a onda i sami pali u iskušenje da se oprobaju u ovom zadivljujuće privlačnom sportu. Posle par probnih krugova predali su se igri o kojoj, sve do ovog jutra, nisu znali dovoljno, a koja ih je u trenutku potpuno obuzela.

Da podsetimo! Na nedavni apel KKK “Nais” da im se pomogne pri kupovini specijalnih sportskih kolica za reprezentativca Aleksandra Dinića, čelnici Radničkog su ekspresno reagovali i uplatili nedostajuća sredstva.

Iako je klub za košarkaše u kolicima u Nišu osnovan još 2017. ozbiljniji rad usledio je tek u prvoj polovini ove godine kada su nabavkom minimalnog broja sportskih kolica otpočeli sa treninzima, a kasnije i sa takmičenjem.

Košarkaši sa invaliditetom i njihov klub “Nais”, uz pomoć prijatelja, polako ali sigurno, savladavaju jednu po jednu prepreku. Ne predaju se i za sada im dobro ide. Kolica za Aleksandra Dinića su naručena, on će vrlo brzo pokazati da je vredelo – i njemu i čitavom timu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.