Plivač Andrija Petković novi Bogoljavljenski vitez

Član plivačkog kluba Naissus i najmlađi plivač u ovogodišnjoj trci za Časni krst – Andrija Petković novi je Bogoljavljenski vitez. On je u konkurenciji 19 plivača prvi stigao do cilja.

Ovo je samo jedan od uspeha koji je mladi gimnazijalac Petković ostvario u prethodnom periodu. Pre samo mesec dana, po drugi put, je u izboru Sekcije sportskih novinara Niša, proglašen za najboljeg mladog sportistu.

Andrija Petković
Andrija Petković

Mnogo mi znači ovo je veliki hrišćanski praznik i velika mi je čast da sa 18. godina, kao najmlađi učesnik i najmlađi vernik koji je plivao na današnji dan, osvojim ovu nagradu. Čestitam svima koji su plivali danas, svaka im čast, nije lako, bilo je mnogo hladno, rekao je Petković.

Plivanje za časni krst dosta se razlikovalo od svih takmičenja na kojima je Andrija do sada učetsvovao.

Nema ovde neke posebna filička priprema, sve je bilo u glavi. Adrenalin je bio prisutan pre početka trke. Bilo je dosta hladno, ali sam zadovoljan učinjenim. Drugačiji su uslovi na takmičenjima, pre svega mislim na temperaturu vode. Za takmičenja imamo psihičke i fizičke pripreme, ali ovde je bilo drugačije. Ovde smo svi bili u Božijim rukama, zaključio je 18. godišnji Petković.

Plivanje za Časni krst po 14. put je organizovala Gradska opština Medijana. Pobednik dobio je zlatni lančić sa krstom, lovorov venac i novčanu nagradu.

Hrišćanski praznik Bogojavljenje se praznuje i obeležava u spomen krštenja Isusa Hrista na reci Jordan. Pliva se 33 metra, što simbolizuje broj godina života Isusa Hrista.

All-focus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.