PK “Sveti Nikola” doneo u Niš pregršt medalja sa mitinga u Beogradu

 

 

 

Proteklog vikenda u Beogradu, povodom 77. godina PK “Crvena Zvezda” održan je međunarodni plivački miting. U jakoj konkurenciji od 625 plivača iz 34 kluba učestvovalo je 48 mladih plivača PK  “Sveti Nikola” Niš i ostvarili su odlične rezultate osvojivši ukupno 29 medalja (16 zlatnih,6 srebrnih i 7 bronzanih).

 

Medalje za niški klub osvojili su: Kosta Jelić, Slaviša Mitić, Veljko Nikolić, Đorđe Jovanović, Vuk Nikolić, Vojin Grujović, Aleksa Arsić, Luka Živković, Ana Stajić, Nina Stanojević, Lena Marinković, Petra Vučić, štafeta 2013 (Dušan Dikić, Branko Lović, Kosta Jelić, Tadija Diničić) i štafeta 2012 (Aleksa Arsić, Đorđe Stojiljković, Slaviša Mitić, Strahinja Rakić).

 

Kod su mlade nade niškog kluba nastupale u Beogradu plivač Željko Đorđević ostvario je veliki uspeh osvajanjem trećeg mesta u sastavu reprezentacije Srbije na “Susretu reprezentacija Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske” koje je održano u Mariboru (Slovenija).

 

Željko je na svom prvom nastupu za reprezentaciju Srbije osvojio bronzanu medalju u disciplini 100m prsnim stilom sa odličnim rezultatom 1:07.83 što je ujedno i njegov novi lični rekord.

 

 

Ponosni smo na naše mlade nade koje su potvrdile činjenicu da “Sveti Nikola” ima izuzetno dobru školu plivanja i da u budućnost možemo očekivati još bolje rezultate. Takođe čestitamo Željku na sjajnom nastupu za reprezentaciju Srbije i nadamo se da će naši plivači nastaviti da na najbolji mogući način predstavljaju naš klub, grad Niš i Srbiju– navodi se u saopštenju kluba.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.