Pehar na turniru u Babušnici osvojio domaći teniser (VIDEO)

 

I ove godine, u nizu letnjih sportskih manifestacija pod vedrim nebom, u Babušnici je odigran rekreativni teniski turnir, koji se tradicionalno održava još od 2015. godine.

 

Zlatni pehar je ostao u Babušnici, jer ga je u uzbudljivom finalnom meče protiv Nišlije Miomira Miletića, na opštu radost domaće publike, zasluženo osvojio Branislav Veljković. Zanimljivo je da su Veljković i Miletić i prošle godine bili finalisti, i da je tada rezultatska sreća bila na strani Nišlije. Ovoga puta, međutim, teniser iz Babušnice dobio je oba seta i pobedom zatvorio sedmi u nizu turnir.

 

Organizator je, uz pomoć opštine kao glavnog pokrovitelja ovog događaja, osim pehara, za najbolje učesnike obezbedio i novčane nagrade – 18 hiljada za prvo, 12 za drugo i 6 hiljada za treće mesto.

 

U modernom sportskom parku u samom srcu Babušnice nalaze se čak dva teniska terena, tako da babušnički mališani imaju mogućnost i osnovne uslove da se od malih nogu oprobaju ovom popularnom sportu. Za njih se svakog leta organizuje školica tenisa.

 

Osim tenisa, Babušnica u letnjoj sezoni forsira i druge sportove i sportske programe koji uključuju najmlađe.

 

Školicom fudbala simbolično će biti zatvoreno babušničko sportsko leto, ali do tada, predstoji još nekoliko uzbudljivih sportskih nedelja.

 

 

 

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.