Marko Cvetković glasno o velikom problemu košarke: Igrači se klade! (VIDEO)

 

Gostujući u emisiji Sport juga intervju, trener Marko Cvetković je javno govorio o problemu za koji svi znaju, ali ga uglavnom prećutkuju, “sportskom” klađenju igrača. Iako je niz problema u domaćoj košarci ogroman, ovaj o kome je Cvetković govorio je sigurno na samom vrhu i rešenje svih ostalih je nemoguće ukoliko se on ne spreči.

 

“Da li je starija kokoška ili jaje, da li su problem klubovi koji nisu plaćali igrače ili igrači koji su se prepustili matici reci i krenuli to da rade. Čude se ljudi kako je to moguće u nižim ligama, ali svuda gde postoje klubovi na tim kladioničarskim listama to je moguće, tako i u našoj B ligi. Razigrana priča koja je stvarno uzela maha, a momci koji to rade pravdaju svoje postupke, to je u njihovim glavama legitimno. Strah me je ako to u jednom trenutku pukne da će konsekvence biti na višem nivou, izbacivanje sa nekih velikih takmičenja u Evropi…”

 

Cvetković ističe da je izuzetno nezahvalno biti trener ekipe u kojoj su igrači spremni na takve postupke.

 

“Kada si trener u takvoj situaciji ne znaš šta da radiš, igrači retko igraju na konačne rezultate, već na četvrtine, poluvreme, pa da ih pitamo na koje poluvreme igraju da znamo kako da pripremamo ono drugo. Šalu na stranu, veliki je problem. Mi treneri razgovaramo o tome međusobno, ali teško je to rešiti. Teške su to borbe ako kao trener saznaš da se to radi, kako da dokažeš i kako da se ponašaš u tim situacijama. Predugo to traje.”

 

Marko Cvetković je imao sjajnu igračku karijeru, ljubitelji košarke ga najviše pamte kao kapitena Crvene zvezde i pre toga kao šutera fantastične generacije Zdravlja iz Leskovca. Kao trener Cvetković je najveći deo karijere proveo u niškom Konstantinu, u tri navrata, a trenirao je i Handlovu iz Slovačke, kao i kruševački Napredak. Od ovog leta Cvetković je postao deo stručnog štaba Igokee, biće prvi asistent Draganu Bajiću u abaligašu iz Republike Srpske.

 

Problem o kome je Cvetković javno progovorio mora biti rešen i iskorenjen iz naše košarke, a jedan od načina da do rešenja problema dođe je da se ne prećutkuje u košarkaškim strukturama, na njega se mora ukazivati i svi koji učestvuju u takvim radnjama moraju biti odstranjeni iz sporta i adekvatno kažnjeni za štetu koju su naneli do sada.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.