Konačno – Rolerijada na Somborskom bulevaru

 

 

Rolerijada na Somborskom bulevaru, kao tradicionalna manifestacija Gradske opštine Pantelej, biće organizovana u subotu 4. septebra sa početkom u 17 sati.

 

 

Reč je o zanimljivom, rakreativno-zabavnom spektaklu, koji će, po četvrti put, na istoj stazi, okupiti ljubitelje roler sporta.

 

Učesnici će, po starosnom kriterijumu, biti podeljeni u nekoliko takmičarskih kategorija: do 6 godina, 7-8, 9-10, 11-12, 13-14, 15-18 i starije od 18 godina. Voziće se odvojeno u muškoj i ženskoj konkurenciji, a zadatak takmičara biće da, ukoliko imaju do 8 godina, odvoze stazu od 250 metara, a ukoliko su stariji, odrolaju 500 metara.

 

 

Odmah po završetku Rolerijade, na istoj stazi, biće održane i trke za Prvenstvo Srbije 2021 u kojima takmičari do 8 godina voze poligon spretnosti, do 10 godina se trkaju na stazi od 1000 metara, dok stariji od 10 godina voze 1500 metara.

Učesnici trka biće nagrađeni diplomama za četvrto i peto mesto, medaljama za prva tri mesta i peharima za uspešan plasman na Prvenstvu.

 

Iako se ovijaju u istom danu i na istoj stazi, Rolerijada i Prvenstvo su dva odvojena događaja, te učesnici mogu da biraju da li će učestvovat samo na jednom ili na oba. Takođe, nastupaju na sopstvenu odgovornost i poželjno je da imaju kacigu i ostalu zaštitnu opremu. U slučaju lošeg vremena, organizator zadržava pravo izmene termina.

 

Prijava je besplatna i može se obaviti slanjem imena, prezimena i godine rođenja takmičara na meil sportskiklubextreme@hotmail.com, pozivom na broj 0677174428 ili licu mesta, 30 minuta pre početka događaja.

 

Organizator Rolerijade i Prvenstva Srbije je Sportsko udruženje „Extreme“ iz Niša, koje deluje pod okriljem Srpske skejtbord roler federacije, a pokrovitelj Rolerijade je Gradska opština Pantelej.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.