Održan treći HTT Naissus open

 

Treći put u poslednje četiri godine održan je humanitarni teniski turnir Naissus open u Nišu. Ove godine je, kao i prethodnih, turnir odigran na terenima Teniske akademije Živković, a čitav nagradni fond doniran je organizaciji NURDOR. Po prvi put turnir je trajao dva dana.

 

Ljubitelji tenisa iz Niša, Kruševca, Leskovca, Pirota, Beograda igrali su tenis i družili se 11. i 12. juna u Nišu sa samo jednim ciljem – da se pomogne najmlađima sa opakom bolešću.

 

Turnir je počeo u subotu 11. juna, a i pored lošeg vremena i kiše koja je u Nišu padala prepodne, što je mnoge prijavljene ostavilo svojim domovima, tenisa je bilo.

 

 

Tridesetak ljubitelja “belog sporta” okušalo se u mečevima igranim na jedan dobijen set do četvrtfinala, dok su se borbe za polufinale vodile na devet osvojenih gemova.

 

U nedelju su odigrana dva polufinala i finale u kome su se sastali nekadašnji teniser Luka Vasiljković i student Vukašin Vasić.

 

Inače, u polufinalu je Vukašin savladao prošlogodišnjeg osvajača turnira Milana Kocića, dok je Luka bio bolji od Milana Beadera iz Kruševca.

 

Finalni okršaj trajao je nešto više od jednog sata i 45 minuta igre, a Vasiljković je slavio sa 7:6, 1:6, 10:5.

 

Pobedniku je pored pehara i nagrada pripao i ček na 63.150 dinara, koji je on predao najmlađim predstavnicima organizacije NURDOR.

 

Ovom prilikom, organizatori Naissus open turnira zahvaljuju se svim kompanijama i učesnicima na pomoći, sa nadom da će ovaj turnir sledeće godine okupiti još više ljubitelja tenisa i humanih ljudi.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.