Đorđe Teodorović novi trener Železničara

Rukometni klub Železničar dobio je novog trenera, kako je saopšteno iz kluba, ugovor na godinu dana potpisao je Đorđe Teodorović.

Teodorović je karijeru gradio u Norveškoj, gde je bio trener i direktor. Radio je u muškom i ženskom rukometu. Prošle sezone bio je trener Metaloplastike sa kojom je osvojio vicešampionsku titulu i izborio plasman u SEHA ligu.

Ovo je za mene ogroman izazov, kome se neizmerno radujem. Nepotrebno je trošiti reči o tome kolika je tradicija kluba u koji dolazim, sa nadom da ćemo stvoriti jedan pravi rukometni centar u Srbiji. Ne mogu da dočekam da počnem da radim sa momcima i da im prenesem koliko je važno da svi uložimo napor da bismo došli do cilja kome stremimo. Moramo da zasučemo rukave, a plodovi tog rada će doći. Za ovih godinu dana dobro sam upoznao prilike u domaćem rukometu. I prošle sezone sam smatrao da je Železničar imao jednu od najboljih ekipa. Jesu otišli Vejin i Sretenović, ali svi ostali nosioci igre su ostali i biće to odlična ekipa sa kojom je pravo zadovoljstvo raditi, rekao je Teodorović.

Zadovoljstvo zbog saradnje istakao je i prvi čovek kluba Ljubomir Pavlović.

Dugo sam vagao, i sa Đorđem Teodorovićem dogovorio saradnju na godinu dana. Poklopila su nam se razmišljanja, prati ga reputacija velikog radnika, čije ekipe igraju savremeni evropski rukomet, tako da verujem da je on ono što je potrebno Željiu godini stabilizacije na svim nivoima, koja sledi, zaključio je on.

Železničar je u prethodnom periodu ostao bez Stevana Sretenovića (Vojvodina), Predraga Vejina (Ramat Hašaron), Alekse Kljaljića (Metaloplastika), Andrije Mađara (Dubočica). Dres Želje će i naredne sezone nositi Miroslav Kocić i Đorđe Spasić, dok su pod ugovorima Vladimir Jevtić, Marko Milosavljević, Nemanja Milovanović, Aleksandar Pavlović, Darko Stošić, Veljko Stanojević.

Iako je ekipa već odradila prvi trening pod nadzorom trenera Nebojše Bokića. Zvanične pripreme počinju u ponedeljak kada će prozivku izvršiti novi trener.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.