Nove medalje za knjaževačke sportiste sa invaliditetom

Knjaževački sportisti sa invaliditetom još jednom su se sa odličjima vratili u svoj grad. Na drugom Državnom prvenstvu osoba sa invaliditetom, održanom u Kragujevcu 4. novembra, Knjaževčani su, u paraolimpijskoj disciplini benč pres, osvojili tri zlata i jedno srebro.

U kategoriji seniora do 94 kilograma, Robert Radojičić je, sa podignutih 130 kilograma, zauzeo prvo mesto. U kategoriji seniora do 88 kilograma najbolji je bio Srđan Ristić koji je podigao 80 kg. Prvo mesto  u kategoriji veteranki do 79 kg, sa podignutih 62.5 kg, osvojila je Vesna Nikić, koja je takođe proglašena i za najjaču veteranku. Zorica Tomić zauzela je drugo mesto u istoj  konkurenciji, sa podignutih 27.5 kg.

Pauerlifting klub „Knjaževac“ ekipno je, kao najjači klub u paraolimpijskoj disciplini benč pres, zauzeo drugo mesto.

Na kraju takmičenja, održano je i revijalno paraolimpijsko obaranje ruku, u kome je učestvovalo 14 sportista – 8 muškaraca i 6 žena. Vesna Nikić proglašena je za najjaču ženu u ovoj disciplini.

Na prvenstvu u Kragujevcu nastupio je 31 takmičar, a osim domaćih, predstavili su se i sportisti iz Makedonije, Bugarske i Bosne i Hercegovine koji su posebno bodovani.

Odlazak knjaževačkih sportista na ovo takmičenje, kako se navodi u saopštenju Pauerlifting kluba „Knjaževac“ pomogao je Sportski savez Knjaževca, kao i Pauerlifting savez osoba sa invaliditetom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.