5. rođendan Stonoteniskog kluba za OSI Nais

Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom „NAIS“ iz Niša proslavio je 5 godina rada i postojanja.

 

Petoro vrednih entuzijasta osnovali su klub 6. Jula 2016.godine i za kratko vreme uspeli su da postignu zapažene rezultate, da omasove klub i uključe decu sa invaliditetom u trenažni proces.

 

U prethodnih pet godina osvojili su oko 200 medalja, što na domaćim, što na međunarodnim turnirima. Na državnim prvenstvima do sada su osvojili 15 medalja, 9 u pojedinačnoj konkurenciji i 6 u ekipnom delu.

 

Trenutno imaju 11 registrovanih igrača i 9 neregistrovanih koji vredno treniraju i možda već sledeće sezone budu uključeni u redovni ciklus takmičenja. Takođe imaju i dvojicu licenciranih trenera, petoro sparing partnera i još desetak pomažućih članova i prijatelja kluba.

 

Istovremneo STK OSI Nais bio je i organizator dva, već tradicionalna turnira – Trofeja Nais i Turnira prijateljstva. Ove godine sve te aktivnosti su ugrožene, jer gradska komisija za sport finansijski nije ispoštovala ovaj klub.

 

 

 

Iz nama nepoznatih razloga ove godine smo za takmičenja dobili nula dinara, žali li smo se resornom većniku i gradonačelnici i dobili smo obećanja  da će se naći način da naš klub ove sezoni ipak dobije bar deo neophodnih sredstava da se kriza prebrodi. Za sada se nekako snalazimo za putovanja i opremu, ali nećemo moći još dugo na taj način da funkcionišemo. – ističe Bojan Stamenković prvi čovek kluba.

 

 

 

Što se tiče turnira koje organizujemo i oni su pod velikim znakom pitanja. Trofej Nais koji smo bili predvideli za kraj avgusta u Hali Čair, najverovatnije nećemo moći da organizujemo, jer za njegovu organizaciju neophodno je barem 150 hiljada dinara, a toliko bez pomoći grada nećemo moći da sakupimo.  Što se Turnira prijateljstva tiče, ove godine spremamo njegovo 5. jubilarno izdanje i nadamo se da ćemo uspeti u tome – rekli su nam u klubu.

 

Kako je ovo olimpijska godina, i paraolimpijci se spremaju za svoja takmičenja u septembru mesecu, tako je do tada i pauza u takmičenjima za stonotenisere Naisa, a nakon toga očekuju ih prijateljski turniri u Bugarskoj i Crvoj Gori, a nadaju se i Turniru prijateljstva u Nišu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.