Nišlija na čuvenom američkom koledžu

Svi koji iole ozbiljno prate košarku čuli su za Džona Stoktona, Kelija Olinika, Domantasa Sabonisa, Četa Holmgrena… Oni koji prate košarku u regionu znaju i ko su Mario Kasun, Adam Morison, Najdžel Vilijams-Gos, Blejk Step i Filip Petrušev. Zajednički činilac za sve pomenute zvezde svetske košarke jeste Univerzitet Gonzaga, mesto gde su svi ti igrači košarkaški stasavali.

U narednoj sezoni će i jedan Nišlija dobiti priliku da nosi dres tog čuvenog američkog koledža. Reč je o Pavlu Stošiću, momku koji je prošle sezone bio član Saragose iz Španije, ali se ovog leta odlučio da ode “preko bare”. Poziv tako velikog koledža i trenera Majka Fjua nije mogao da odbije.

Stošić je rođen 2004. godine i visok je 206 centimetara, pokriva obe krilne pozicije. Karijeru je započeo u niškom Konstantinu odakle je još kao pionir otišao u Real iz Madrida, a nakon toga zadužio dres Saragose. Igrao je i za reprezentaciju Srbije u mlađim kategorijama.

Pred Stošićem je veliki izazov u karijeri, dobio je priliku da završi i koledž, ali se i košarkaški usavrši na jednom od najboljih svetskih programa za mlade košarkaše kakav je Univerzitet Gonzaga. Trener će mu biti Mark Fju, inače član stručnog štaba reprezentacije Amerike na upravo završenom Svetskom prvenstvu i jedan od najpriznatijih trenera u SAD koji ulazi u 25. godinu rada kao trener Gonzage.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.