Niški Gusar uspešan na takmičenju u Makedoniji

Proteklog vikenda u Skoplju je održan 51. tradicionalni međunarodnom kajak slalom IKAS 2019.

U kvalifikacijama je učestvovalo 45 takmičara iz 7 zemalja. Pored veslača iz Srbije nastupili su i takmičari iz Grčke, Makedonije, Bosne, Litvanije, Bugarske i Hrvatske.

Boje niškog Kajak kanu kluba Gusar branilo je 5 takmičara, i to Miloš Jevtić, Marko Đorđević, Marko Kesić, Vuk Stamenković i Andrija Savić.

U  kategoriji K1 mesto među 25  i polufinale obezbedili su u K1 Miloš Jevtić, Marko Đorđević i Vuk Stanković, a u kategoriji C1 i Marko Kesić.

Ova trka ujedno je bila i prva izborna za reprezentaciju Srbije za 2019. i najboljj rezultat u kvalifikacijama od srpskih takmicara postigao je Miloš Jevtic i time postavio normu za izbor reprezentativaca. U odnosu na njegov rezultat Marko Đorđevic obezbedio je mesto u reprezentaciji mlađih seniora i juniora.

Desetoro najboljih u polufinalnim trkama obezbedili su učešće u finalu, među njima i Miloš Jevtić i Marko Đorđević.

Milos je maestralnom vožnjom uspeo da postigne drugo vreme i obezbedi srebrnu medalju za Srbiju i KKK Gusar iz Niša.

U ženskoj konkurnciji u istoj disciplini K1, dominatna je bila bivša članica Gusara i najbolji sportista grada Niša za 2016. Kristina Petrović. Ona je sada kao članica KKMK Beograd odvozila četiri sjajne trke, ubedljivo ostavivši sve rivalke iza sebe i takođe je obezbedila sebi mesto u reprezentaciji Srbije za ovu sezonu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.