Niške ekipe najuspešnije na trećem po redu 3×3 turniru GO Pantelej (VIDEO)

Ovogodišnji humanitarni 3×3 turnir koji, u sistemu Roda prvenstva Srbije organizuje Gradska opština Pantelej, protekao je u znaku domaćih ekipa. Niški basketaši trijumfovali su u sve tri kategorije.

Na juniorskom turniru pobedu je odnela ekipa “Kamenci” sačinjena od mladih igrača niškog “Konstantina”, koji su u finalu bili bolji od omladinaca OKK Juniora.

U ženskoj konkurenciji prijavljene su bile samo tri ekipe,  a pobedu su očekivano odnele “Studenkinje 57”, iako su ih u finalu dobro namučile kadetkinje UŽKK Studenta.

Prava poslastica bio je turnir u seniorskoj konkurenciji gde su se u samoj završnici našle dve niške ekipe – “Lukas Kafe” i “No name”. Prštalo je sve na parketu, ali momci iz ekipe “No name” predvođeni raspoloženim Gudžićem, stigli su do pobede i novčane nagrade u iznosu od 60.000 dinara.

Ove godine turnir je, zahvaljujući gostima iz Makedonije, ekipi “Kantina”, bio međunarodni. Oni su, međutim, poklekli u polufinalu pa su morali da se zadovolje trećim mestom.

Organizacija je, kao i uvek na Panteleju bila odlična, iako je bilo otežavajućih okolnosti. Kao i prošle godine, turnir je započeo na dva terena na otvorenom ispred zgrade opštine, ali je zbog kiše završen je Hali OŠ Mika Antić.

U “opštini najbolje košarke”, kako za sebe vole da kažu iz uprave GO Pantelej, sa ponosom naglašavaju da će ovu i slične manifestacije, namenjene mladima, nastaviti da podržavaju i u narednom periodu.

Turnir je i ove godine imao predznak humanitarni  jer je prihod od kotizacije učesnika bio namenjen NURDOR-u, Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka, a u publici su tokom turnira bile postavljene kutije za sakupljanje novčanih sredstava kao pomoć Aleksandru Nikoliću, mladom sportskom novinaru obolelom od leukemije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.